Ειδήσεις

Ανησυχία για το νέο περιστατικό με μαγκούρες στο Σοκαρά

Είχαν ασήμαντες διαφορές, πήγε ο άλλος και με τη μαγκούρα του άρχισε να τον χτυπάει με λύσσα, σπάζοντάς του το δεξί χέρι και ρίχνοντάς του μερικές μαγκουριές στο κεφάλι και την πλάτη.

Ένα ακόμη... "πολιτισμένο" περιστατικό στο Σοκαρά του Μονοφατσίου, με θύμα έναν 54χρονο κτηνοτρόφο, που μίλησε χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της "ΚΡΗΤΗ TV" περιγράφοντας με τον τρόπο αυτό την επίθεση που δέχτηκε. Μάλιστα, ο δράστης του έλεγε - όπως λέει ο ίδιος - τη στιγμή που τον χτυπούσε «θα σε τελειώσω»!

Άγριες καταστάσεις, βγαλμένες από τη ζωή της ζούγκλας... Πώς αλλιώς μπορεί να περιγράψει κάποιος την ιστορία αυτή που καταγγέλλει ο Αστρινός Κυριακάκης αλλά και ο αδελφός του Μανόλης, μιλώντας από το χώρο του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου, με το δεξί του χέρι στο γύψο;

Και το φαινόμενο αυτό έχει αρχίσει να λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις, καθώς τα περιστατικά βίας με επιθέσεις με τη χρήση μαγκούρας αυξάνονται επικίνδυνα.

Ο Μανόλης Κυριακάκης εκφράζει την αγανάκτησή του για την επίθεση σε βάρος του αδελφού του από συγχωριανό με τον οποίο γειτνιάζει η στάνη του θύματος με το χωράφι του δράστη, λέγοντας: «Κάθε λίγο και λιγάκι πιάνουν κάποιοι τις κατσούνες και δέρνουν τους ανθρώπους. Και ακούγονται ανάλογα περιστατικά, "σκότωσαν έναν", "του έσπασαν το κεφάλι με μαγκούρες" και όλα αυτά που συμβαίνουν, δυστυχώς».

Και το πιο πρόσφατο θύμα, ο 54χρονος αδελφός του Αστρινός, που μίλησε στην κάμερα με το χέρι γυψωμένο, υποστηρίζοντας ότι τον περίμενε κρυμμένος στην περιοχή όπου έβοσκαν τα πρόβατά του, όταν πήγε να τα οδηγήσει και πάλι στη στάνη για να τα βάλει μέσα. «Κάποιος ήταν κρυμμένος πίσω μου και με χτύπησε στο κεφάλι και στο χέρι. Και όταν του λέω "γιατί το κάνεις αυτό;", μου λέει: "θα σε τελειώσω"»... Αμέσως μετά ο Αστρινός Κυριακάκης εμφανίστηκε στην Αστυνομία και κατέθεσε μήνυση σε βάρος του δράστη, ενώ, όπως εξηγεί, τα τραύματά του επιβεβαιώθηκαν από τον ιατροδικαστή.

Η Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου επισημαίνει ότι «έχει ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία και αναμένεται το πόρισμα του ιατροδικαστή για να συμπεριληφθεί στο φάκελο της δικογραφίας και να διαβιβαστεί άμεσα στις εισαγγελικές Αρχές».

Μετά το θάνατο του 51χρονου στο Αντισκάρι το 2014, που χτυπήθηκε με μαγκούρες, οι κοινωνίες στην ενδοχώρα της Κρήτης εκφράζουν αγωνία ακόμα και για περιστατικά που δεν φτάνουν μέχρι την Αστυνομία.

Άλλωστε εκτός από την επίθεση στον 54χρονο κτηνοτρόφο στο Σοκαρά, πριν από λιγότερο του ενός μήνα, ένας 46χρονος στην Πυργού Μαλεβιζίου κατέληξε στο νοσοκομείο με πολλαπλά τραύματα, έχοντας δεχτεί επίσης επίθεση με μαγκούρες.

Χριστόφορος Παπαδάκης, Ράνια Μωραΐτη

Σχόλια