default-image

Δεν προκύπτουν ενδείξεις ενοχής

Κρήτη
Δεν προκύπτουν ενδείξεις ενοχής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέως, έφυγαν την Τρίτη, όλα τα πρόσωπα, τα οποία φέρονται να εμπλέκονται στην πολύκροτη υπόθεση της νέας παραλιακής λεωφόρου του Ηρακλείου προς τη Νέα Αλικαρνασσό, από το γραφείο της ανακρίτριας.

Ένα-ένα τα στελέχη προηγούμενων διοικήσεων του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου, κρατικοί λειτουργοί, αλλά και εργολάβοι, έφευγαν από το Δικαστικό Μέγαρο χωρίς να τους έχει επιβληθεί ο οποιοσδήποτε περιοριστικός όρος και αφού νωρίτερα είχαν ολοκληρώσει τις καταθέσεις τους.

Πρόκειται για τους εξής δέκα

Τα πρώην στελέχη του ΟΛΗ, Καπετανάκη, Βιδάκη, Μηλάκη, Αντωνακάκη, τον πρώην δήμαρχο Νέας Αλικαρνασσού, Πατεράκη, τους πρώην προϊσταμένους της Διαχειριστικής Αρχής του Π.Ε.Π. Κρήτης, Κολυβάκη και Μπρεδάκη, δύο εργολάβους, καθώς και πρώην τεχνικό διευθυντή του ΟΛΗ, στον οποίο επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση ύψους 1500 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, βαρύνονται -κατά περίπτωση - για  «απάτη κατ' εξακολούθηση από κοινού, από την οποία το όφελος που πέτυχαν οι δράστες ή άλλοι, με αντίστοιχη προξενηθείσα ή οπωσδήποτε απειληθείσα ζημία του Δημοσίου που υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ (με την επιβαρυντική περίπτωση της ιδιαίτερα μεγάλης ελάττωσης δημόσιας περιουσίας κατά το νόμο 1608/50)», καθώς και για απιστία υπαλλήλου.

"Δεν προκύπτουν ενδείξεις ενοχής για κανέναν"

Στο μεταξύ, με δηλώσεις που παραχώρησε στο neakriti.gr, ο δικηγόρος των κ.κ. Καπετανάκη και Αντωνακάκη, Γιώργος Κοκοσάλης, ανέφερε ότι η μη επιβολή οποιουδήποτε περιοριστικού όρου στους κατηγορούμενους που απολογήθηκαν χθες, φανερώνει ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ενοχής τους.

«Πρόκειται για ένα έργο (σ.σ. η παραλιακή λεωφόρος Ηρακλείου-Νέας Αλικαρνασσού), το οποίο ολοκληρώθηκε και δόθηκε σε δημόσια χρήση και το οποίο είχε λάβει τις απαιτούμενες αδειοδοτήσεις, οι οποίες παρήγαγαν κανονικά όλα τα νόμιμα αποτελέσματά τους, μέχρι και τον Οκτώβριο του 2011, οπότε το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε διαφορετικά. Μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο, όλες οι αδειοδοτήσεις ήταν εντελώς νόμιμες» υπογράμμισε ο κ. Κοκοσάλης και πρόσθεσε:

«Αλίμονο αν κάθε απόφαση Διοικητικού Δικαστηρίου η οποία ακυρώνει περιβαλλοντικούς όρους ή επιμέρους αποφάσεις που αφορούν σε δημόσια έργα, οδηγούν αυτόματα σε καταδίκες για ειδεχθέστατα ποινικά αδικήματα».

Κλείνοντας, ο δικηγόρος των δύο πρώην στελεχών του ΟΛΗ, δήλωσε με νόημα ότι «κατά τη γνώμη μου, το ότι δεν επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι καταδεικνύει την ανυπαρξία ενδείξεων ενοχής σε βάρος των κατηγορουμένων».

Στο μεταξύ, σήμερα το πρωί αναμένεται να περάσουν το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου οι δύο εναπομείναντες κατηγορούμενοι: Ο πρώην περιφερειάρχης Κρήτης, Σεραφείμ Τσόκας και ο πρώην δήμαρχος του καποδιστριακού Δήμου της Νέας Αλικαρνασσού, Βαγγέλης Σισαμάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News