default-image

Θέματα υγείας σε επίπεδο Δήμου απασχόλησαν το Δ.Σ. του Αγίου Νικολάου

Κρήτη
Θέματα υγείας σε επίπεδο Δήμου απασχόλησαν το Δ.Σ. του Αγίου Νικολάου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκτενής συζήτηση για τα θέματα υγείας σε επίπεδο Δήμου Αγίου Νικολάου, έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 8 Ιουνίου, με αφορμή σχετική πρόταση που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση.

Ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι «η ΔΥΠΕ Κρήτης έχει διαμορφώσει μια συγκεκριμένη πρόταση σε επίπεδο νομού, κάτι το οποίο δεν υπήρξε με τις προηγούμενες διοικήσεις». Συμφωνούμε πρόσθεσε με την επιλεγείσα πολιτική την οποία στηρίζουμε με κάθε τρόπο.

«Είναι δεδομένο», εξήγησε «ότι η θέση της ΔΥΠΕ με την αλλαγή της κυβέρνησης είναι σαφής, για τη δημιουργία ενός Νομαρχιακού Νοσοκομείου στον Άγιο Νικόλαο, λόγω και της ύπαρξης όλων των απαραίτητων υποδομών που χρειάζεται ένα νοσοκομείο δευτεροβάθμιας περίθαλψης δηλαδή (μονάδα εντατικής θεραπείας-τεχνιτού νεφρού, αιμοδοσία κ.ά.) παράλληλα με τη λειτουργία των βασικών ειδικοτήτων στα άλλα νοσοκομεία, ούτως ώστε να παρέχονται κατά το δυνατόν οι καλύτερες υπηρεσίες υγείας, και να περιοριστούν οι διακομιδές από το Λασίθι στο Ηράκλειο.

Παράλληλα βάλαμε στόχο επεσήμανε και ζητάμε να ολοκληρωθεί η διαδικασία με το "Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης" στη Νεάπολη και η στήριξη του ΕΚΑΒ με συμπληρωματικό προσωπικό και νέο εξοπλισμό. Αυτή είναι η βάση της απόφασης η οποία ελήφθη, είπε θέλοντας να ξεκαθαρίσουμε με αυτό τον τρόπο, ότι θεωρούμε ενιαία την υγεία σε επίπεδο νομού, η οποία μπορεί να παραχθεί σωστά μόνο όταν υπάρχει ένα κεντρικό νοσοκομείο, στο οποίο μπορούν να αντιμετωπιστούν δύσκολα περιστατικά και οι βασικές ειδικότητες στα υπόλοιπα ούτως ώστε οι απομακρυσμένες περιοχές να αντιμετωπίζονται κατά το δυνατόν καλύτερα και να αποφεύγουμε δυσάρεστα γεγονότα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News