default-image

Εικόνες χάους από τη παράνομη στάθμευση και πέριξ των ενετικών τειχών

Κρήτη
Εικόνες χάους από τη παράνομη στάθμευση και πέριξ των ενετικών τειχών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εικόνες για γερά νεύρα στους δρόμους και στα πρώην δημοτικά πάργκιγκ, τα οποία κλείστηκαν από το υπουργείο Πολιτισμού λόγω του ότι επιβάρυναν τα τείχη, ενώ παράλληλα δεν διέθεταν άδεια λειτουργίας. Οδηγοί βλέπουν τη ταμπέλα που αναγράφει ότι απαγορεύεται η στάθμευση, όμως όπως λένε, δεν έχουν άλλη επιλογή.

Οργή πολιτών για την έλλειψη χώρων στάθμευσης, την ώρα μάλιστα που υπάρχει σχετική μελέτη στα συρτάρια των αρμοδίων, η οποία υποδεικνύει πάνω από 3.000 θέσεις στάθμευσης στο Ηράκλειο, με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο να δηλώνει ότι έχει ζητήσει την επικαιροποίηση της μελέτης σε σχέση με τον αριθμό θέσεων στάθμευσης.

Την ίδια ώρα, στην αντεπίθεση περνούν οι Ιδιοκτήτες Ιδιωτικών πάρκινγκ που ετοιμάζονται να κινηθούν νομικά εναντίον του δήμου, κάνοντας λόγο για αθέμιτο ανταγωνισμό.

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, θαμμένοι στην αφάνεια, στην εγκατάλειψη και στα σκουπίδια είναι ελεύθεροι χώροι, πέριξ των ενετικών τειχών.

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_85x1tgug/

Όχι μόνο για βόλτα αλλά ούτε για λίγο οξυγόνο, όπως αναφέρουν πολίτες και επισκέπτες που γνωρίζουν το άγνωστο Ηράκλειο της ιστορίας και του Πολιτισμού και της περπατώντας, κάτι όμως που δεν θα επιχειρήσουν όπως λένε για δεύτερη φορά.

Εικόνες που θλίβουν σε μια μεγάλη έκταση κατά μήκος των τειχών, την ώρα που πολίτες αναζητούν χώρους αναψυχής, πρασίνου και περιπάτου.

Στόχος της δημοτικής Αρχής είναι η σύναψη προγραμματικής σύμβασης με το υπουργείο Πολιτισμού για την παραχώρηση της χρήσης των τειχών, ώστε να αποκατασταθεί αυτή η εικόνα και κυρίως να αποκτήσουν και πάλι ζωή.

Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News