default-image

Υπό διάλυση ο Δήμος Αγίου Νικολάου (videos)

Κρήτη
Υπό διάλυση ο Δήμος Αγίου Νικολάου (videos)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δραματικές είναι οι ελλείψεις προσωπικού σε πολλές υπηρεσίες του Δήμου Αγίου Νικολάου, με αποτέλεσμα η λειτουργία του μεγάλου Δήμου της Κρήτης να κρέμεται σε μια λεπτή κλωστή.  

Όπως τόνισε ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός στην εκπομπή "Κρήτη Σήμερα" της "ΚΡΗΤΗ TV" η κατάσταση είναι πλέον εξαιρετικά δύσκολη αν δεν γίνουν άμεσες παρεμβάσεις πρόσληψης προσωπικού.

Μάλιστα ήδη με δυσκολία λειτουργεί η Υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου που πολλές φορές αναγκάζεται να μην προχωρήσει στην περισυλλογή απορριμμάτων ακόμα και από τα ξενοδοχεία.

Σύμφωνα με το δήμαρχο Αγίου Νικολάου, «αν δεν υπάρξει άμεσα λύση στην υπηρεσία καθαριότητας, που αυτή τη στιγμή δε διαθέτει κανέναν μόνιμο υπάλληλο, στην καρδιά του καλοκαιριού θα είναι μη διαχωρίσιμο το πρόβλημα της αποκομιδής των απορριμμάτων, όχι μόνο από τα ξενοδοχεία, αλλά και από τα νοικοκυριά», ο ίδιος μάλιστα δεν αποκλείεται να ζητήσει την εθελοντική βοήθεια των πολιτών αν δεν υπάρξει λύση για να καθαριστεί η πόλη.

Την ίδια ώρα ο δήμος Αγίου Νικολάου αδυνατεί να προχωρήσει στη συντήρηση και αποκατάσταση κακοτεχνιών, καθώς επίσης δεν υπάρχει προσωπικό στην αρμόδια υπηρεσία με τα παράπονα να πέφτουν βροχή από τους δημότες, ενώ δραματική είναι η έλλειψη και στη ΔΕΥΑΝ.

Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Αγίου Νικολάου ζητά την άμεση παρέμβαση της κεντρικής εξουσίας, καθώς ένας από τους μεγαλύτερους δήμους της Κρήτης, ο δήμος Αγίου Νικολάου, οδηγείται στην απόλυτη διάλυση των υπηρεσιών του και των δραστηριοτήτων του και μάλιστα σε μία περίοδο που ο πληθυσμός λόγω του τουρισμού τριπλασιάζεται.

Όσον αφορά την Υπηρεσία Καθαριότητας, ο δήμος αυτή τη στιγμή αδυνατεί να καθαρίζει καθημερινά την πόλη με το πρόβλημα να είναι μη διαχωρίσιμο τις Παρασκευές.

Οι αποκομιδή των σκουπιδιών από τα ξενοδοχεία είναι ένας μεγάλος πονοκέφαλος με αντίχτυπο στον τουρισμό, την ώρα που το πρόβλημα αντί να επιλύεται φαίνεται να διογκώνεται.

Η έκκληση του Δημάρχου Αγίου Νικολάου είναι ξεκάθαρη μέσω της "ΚΡΗΤΗ TV" μιας και πολλές υπηρεσίες λόγω έλλειψης προσωπικού απειλούνται ακόμα και με λουκέτο.

Δείτε το απόσπασμα από τις δηλώσεις του δημάρχου Αγίου Νικολάου από την εκπομπή "Κρήτη Σήμερα":

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_ittdoh6o/

Στο πρόβλημα που έχει προκύψει με την συγκέντρωση των σκουπιδιών από τα ξενοδοχεία του Αγίου Νικολάου αναφέρθηκε μέσω της εκπομπής "Κρήτη Σήμερα" της "ΚΡΗΤΗ TV" και ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Λασιθίου κ. Μανόλης Βαρκαράκης.

Ο κ. Βαρκαράκης τόνισε ότι το πρόβλημα με την αποκομιδή των απορριμμάτων στα ξενοδοχεία είναι πολύ μεγάλο, ενώ ήδη τα ξενοδοχεία προσπαθούν να διαχειριστούν με δικά τους μέσα το ζήτημα, αν το πρόβλημα δεν αποκατασταθεί μέχρι την καρδιά της τουριστικής περιόδου.

Δείτε το απόσπασμα από τις δηλώσεις του προέδρου Ξενοδόχων Λασιθίου από την εκπομπή "Κρήτη Σήμερα":

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_4jss5d4w/

Του Μάνου Δασκαλάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News