default-image

Τα παιδιά μας διαισθάνονται τα πάντα…

Γυναίκα & παιδί
Τα παιδιά μας διαισθάνονται τα πάντα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύμφωνα με την ψυχολογία τα παιδιά είναι ιδιαίτερα παρατηρητικά και διαισθάνονται ακόμα και όσα οι γονείς προσπαθούν να κρύψουν...

Ήδη από πολύ μικρά παρατηρούν πολλά με αποτέλεσμα να αντιγράφουν και να μιμούνται όχι μόνο συμπεριφορές αλλά και συναισθήματα! Το οποίο επιβεβαιώνεται και από σχετική έρευνα.

Αμερικανοί επιστήμονες, μετά από έρευνες, ανακάλυψαν πως υπάρχει στενή σχέση μεταξύ της συμπεριφοράς και της διάθεσης των παιδιών και της κατάθλιψης κάποιου από τους δύο γονέων. Πιο συγκεκριμένα, έπειτα από διετή παρατήρηση οικογενειών που οι γονείς ήταν σε θεραπεία κατάθλιψης, διαπιστώθηκε ότι παραπάνω από το 70% των παιδιών παρουσίαζε συμπτώματα πανομοιότυπα με αυτά των γονιών τους, ενώ έλεγαν φράσεις ή είχαν συμπεριφορές που έμοιαζαν πάρα πολύ. Μετά από λίγο καιρό, τα παιδιά αυτά δεν βελτιώνονταν, αλλά χειροτέρευαν όσο οι γονείς τους δεν παρουσίαζαν κάποια πρόοδο. Ευτυχώς, όσοι γονείς είχαν τη σωστή βοήθεια και παρουσίασαν βελτίωση, κατάφεραν να κρατήσουν τις ισορροπίες στο σπίτι τους και να μεγαλώσουν τα παιδιά τους χωρίς καταθλιπτικές επιρροές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News