Ειδήσεις

Συνάντηση ενόψει του Συνεδρίου κατά της βίας και οπλοχρησίας

«H παλικαριά δε χρειάζεται "θόρυβο" και η λεβεντιά δε χρειάζεται "επίδειξη"», σχολίασε ο βουλευτής Ηρακλείου Κώστας Δαμαβολίτης, κατά τη συνάντησή του με τον κοινοτάρχη του Προφήτη Ηλία και πρόεδρο της οργάνωσης κατά της βίας "Ο Άνθρωπος", κ. Μαρτιμιανάκη, στον οποίο και εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του για το προγραμματισμένο συνέδριο κατά της οπλοχρησίας και οπλοκατοχής που θα γίνει στον Προφήτη Ηλία στις 27 έως 28 Ιουνίου.

«Η οργάνωση παράγει πολιτισμό», τόνισε ο κ. Μαρτιμιανάκης και πρόσθεσε ότι εδώ και τρία χρόνια γίνεται μια προσπάθεια μέσω πολιτιστικής κουλτούρας και επαφής, μέσα δηλαδή από εκδηλώσεις και συζητήσεις, να ευαισθητοποιηθεί και να κινητοποιηθεί ο κόσμος ενάντια στα φαινόμενα βίας που ξεσπούν ανάμεσά μας.

Στο σημείο αυτό, ο κ. Δαμαβολίτης επεσήμανε ότι, οι προηγούμενες γενιές  είχαν λόγο να κρατούν τα άρματα και να μπαίνουν μέσα στην πυρά του θάρρους, είχαν λόγο να ρισκάρουν  τη σωματική τους ακεραιότητα την οικογενειακή  και κοινωνική τους γαλήνη αλλά και τη ζωή τους την ίδια. Σήμερα, τα άρματα για τον σύγχρονο Κρητικό αποτελούν την προεξοχή της επιδειξιμανίας και το μέσο για άνανδρες ενέργειες, ενώ η μεγάλη πνευματική αξία της συντεκνιάς  και της κουμπαριάς, έχουν εκφυλιστεί πλήρως, για χάρη του συμφέροντος  και της κακοηθείας.

«Για αυτή λοιπόν την αρρωστημένη κατάσταση μόνο ένα φάρμακο υπάρχει και αυτό λέγεται Παιδεία, ό,τι δεν έκαναν οι γονείς μας και οι παππούδες μας ας το κάνουμε εμείς», δήλωσε ο βουλευτής και επανέλαβε την διάθεσή του να συνεισφέρει στην διενέργεια οποιασδήποτε ειλικρινούς προσπάθειας ενάντια στο θλιβερό φαινόμενο οπλοχρησίας στον τόπο μας.  

Σχόλια