Ειδήσεις

Ενημέρωση για Κοινωνικό Φροντιστήριο και δράσεις Παιδείας

Συνέντευξη Τύπου έδωσε σήμερα η αντιδήμαρχος Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης, Νέας Γενιάς και Καινοτομίας κ. Μαρία Καναβάκη για το Κοινωνικό Φροντιστήριο αλλά και τον εθελοντισμό στον τομέα της παιδείας. Μαζί με την αντιδήμαρχο ήταν η πρόεδρος της 3ης Δημοτικής Κοινότητας κ. Ε. Φλουρή, η διαμερισματική σύμβουλος της 3ης Δημοτικής Κοινότητας κ. Α. Αντωνάκη καθώς και ο συντονιστής του Κοινωνικού Φροντιστηρίου κ. Γιώργος Τσερεβελάκης.

Όπως επισήμανε η αντιδήμαρχος στην τοποθέτησή της, «ξεκινήσαμε πιλοτικά το Νοέμβριο 2014 τη λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου στο 3ο Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου μας. Ενημερώσαμε σχετικώς τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου, η οποία δεν είχε καμία αντίρρηση. Το Φροντιστήριο λειτούργησε στο κτίριο του 10ου Λυκείου στα Δειλινά, και το σύνολο των μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων της περιοχής της 3ης Δημοτικής Κοινότητας, που παρακολούθησαν μαθήματα, ανέρχεται στους 80.

Τα προσφερόμενα μαθήματα ήταν Έκθεση, Αρχαία, Ιστορία, Λατινικά, Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, Αγγλικά. Τα μαθήματα έγιναν από 15 εθελοντές καθηγητές οι οποίοι προσέφεραν τις υπηρεσίες τους ανιδιοτελώς.

Οι εγγραφές έγιναν από την Επιτροπή Παιδείας του 3ου Δημοτικού Διαμερίσματος, λαμβάνοντας υπόψη κάποια βασικά οικονομικά στοιχεία και κοινωνικά κριτήρια των οικογενειών των μαθητών και τηρώντας απόλυτη εχεμύθεια και διακριτικότητα.

Φτάνοντας στο τέλος του σχολικού έτους 2014-2015, απόψε στο Πολύκεντρο Νεολαίας στις 18:30, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για να ευχαριστήσουμε εκ μέρους της δημοτικής Αρχής τους εθελοντές καθηγητές και όλους που συνεισέφεραν εθελοντικά.

Στο σημείο αυτό οφείλω να ευχαριστήσω τους παρακάτω:

• Το 3ο Δημοτικό Διαμέρισμα και την πρόεδρο κυρία Φλουρή.

• Τη συντονίστρια της Επιτροπής Παιδείας του 3ου Διαμερίσματος και Διαμερισματική Σύμβουλο, κυρία Αντωνάκη.

• Το συντονιστή του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, υποψήφιο διδάκτορα Φιλολογίας, κύριο Τσερεβελάκη.

• Το 10ο Λύκειο και το διευθυντή του, κύριο Μανουσέλη, για τη φιλοξενία.

• Τη Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή Δήμου Ηρακλείου και τον πρόεδρο κύριο Βλαχάκη.

• Τους μαθητές του Φροντιστηρίου και φυσικά τους γονείς τους που μας εμπιστεύτηκαν τα παιδιά τους.

• Και τέλος και κυρίως όλους τους εθελοντές καθηγητές για το ζήλο και την ανιδιοτελή προσφορά τους».

Εθελοντισμός και Παιδεία

Σε ό,τι αφορά τον εθελοντισμό στον τομέα της παιδείας η κ. Καναβάκη τόνισε τα εξής:

«Η δημοτική Αρχή πιστεύει, στηρίζει και προάγει τον εθελοντισμό και είμαστε δίπλα σε όλους τους συμπολίτες μας που θέλουν εθελοντικά με οποιοδήποτε τρόπο να βοηθήσουν την κοινωνία μας.

Για το λόγο αυτό πρέπει να αναφερθώ και να ευχαριστήσω και την Ομάδα Εθελοντών Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου, που δραστηριοποιείται το τελευταίο διάστημα και υλοποιεί δράσεις σχετικές με θέματα Παιδείας.

Στην Ομάδα Εθελοντών Παιδείας συμμετέχουν συμπολίτες μας νομικοί, εκπαιδευτικοί, κοινωνιολόγοι, θεατρολόγοι κ.λπ. που πάνω από όλα έχουν τη διάθεση να αναπτύξουν ένα δίαυλο επικοινωνίας με τους υπόλοιπους συνδημότες μας και να παρουσιάσουν δράσεις εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δράσεις στις συνοικίες του Δήμου μας.

Η δράση των εθελοντών έχει ξεκινήσει από το 2ο Δημοτικό Διαμέρισμα και ήδη έχουν γίνει δυο εκδηλώσεις για τα παιδιά των περιοχών Πόρου και Κατσαμπά».

Κοινωνικό Καφενείο

Παράλληλα, συνέχισε η αντιδήμαρχος «άρχισε η λειτουργία του "Κοινωνικού Καφενείου" στο Πνευματικό Κέντρο Αγίου Γεωργίου στον Πόρου, όπου στις συναντήσεις που πραγματοποιούνται γίνονται συζητήσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά όλοι στις οικογένειές μας και στη ζωή μας γενικότερα.

Με την ευκαιρία να ενημερώσουμε ότι αύριο στις 18:30 θα γίνει συνάντηση για το "Κοινωνικό Καφενείο" στο προαναφερόμενο μέρος και καλούμε τους κατοίκους της 2ης Δημοτικής Κοινότητας που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν».

Οι στόχοι

Η κ. Καναβάκη έθεσε και τους μελλοντικούς στόχους της Αντιδημαρχίας λέγοντας:

«Οι δράσεις των εθελοντών Παιδείας θα πραγματοποιηθούν και στα υπόλοιπα διαμερίσματα του Δήμου μας.

Όσον αφορά το Κοινωνικό Φροντιστήριο έχουμε ως στόχο να συνεχίσει τη λειτουργία του στο 3ο Διαμέρισμα και να οργανωθεί επίσης και στα άλλα Δημοτικά Διαμερίσματα.

Για το λόγο αυτό εντός των καλοκαιρινών μηνών θα γίνουν οι επαφές της Αντιδημαρχίας Παιδείας με τα Διαμερισματικά Συμβούλια, έτσι ώστε να είμαστε έτοιμοι κατά την έναρξη του σχολικού έτους 2015-2016».

Σχόλια