Ειδήσεις

Μιχελογιαννάκης-Πολάκης στους "22" που ζητούν μέτρα

Και ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης, καθώς και ο βουλευτής Χανίων Παύλος Πολάκης, βρίσκονται μεταξύ των 22 βουλευτών του κόμματος, που με επιστολή τους ζητούν από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να προχωρήσει σε άμεσα μέτρα ανακούφισης των εργαζομένων.

Ενώ η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τις εκτός πραγματικότητας απαιτήσεις των δανειστών που ζητούν για μία ακόμη φορά γη και ύδωρ, οι 22 βουλευτές ζητούν να κατατεθεί άμεσα και δίχως χρονοτριβή στη Βουλή νομοσχέδιο για επαναφορά συλλογικών συμβάσεων, επαναφορά κατώτατου μισθού και μη εφαρμογή των υπαρχόντων μνημονιακών διατάξεων, που προβλέπουν νέες μειώσεις των κύριων και επικουρικών συντάξεων.

Με τον τρόπο αυτό, οι εν λόγω βουλευτές αφήνουν ανοιχτό όχι μόνο παράθυρο αλλά και... την πόρτα, για να μην ψηφίσουν την επερχόμενη συμφωνία, η οποία, όπως όλα δείχνουν, δε θα περιέχει καμία από τις παραπάνω παροχές, οι οποίες αποτελούσαν και το προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Προς:

-Πρωθυπουργό, κ. Τσίπρα Αλέξιο

-Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Σκουρλέτη Παναγιώτη

-Αν. υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Στρατούλη Δημήτριο

-Γενικό γραμματέα κυβέρνησης, κ. Σαγιά Σπυρίδων

Παρακαλούμε όπως κατατεθεί άμεσα προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την επαναφορά των ΣΣΕ και του κατώτατου μισθού καθώς και για τη μη εφαρμογή των υπαρχόντων μνημονιακών διατάξεων, που προβλέπουν νέες μειώσεις των κύριων και επικουρικών συντάξεων.

Οι αιτούντες βουλευτές

Σταθάς Ιωάννης

Βέττας Δημήτριος

Γαϊτάνη Ιωάννα

Δελημήτρος Κωνσταντίνος

Διαμαντόπουλος Ευάγγελος

Ζάννας Ζήσης

Κατσαβριά-Σιωροπούλου Χρυσούλα

Κυρίτση Αγλαΐα

Λεουτσάκος Ευστάθιος

Μακρή Ραχήλ

Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος

Μιχαλάκης Νίκος

Μιχελογιαννάκης Ιωάννης

Ουρσουζίδης Γεώργιος

Παπαδόπουλος Αθανάσιος

Πετράκος Αθανάσιος

Πολάκης Παύλος

Σκούμας Αθανάσιος

Σωτηρίου Ελένη

Τσανάκα Αλεξάνδρα

Χαραλαμπίδου Δέσποινα

Ψαρρέα Ελένη».

Σχόλια