default-image

Στο δρόμο και πάλι οι Ιεραπετρίτες για το Νοσοκομείο

Κρήτη
Στο δρόμο και πάλι οι Ιεραπετρίτες για το Νοσοκομείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σαν να μην πέρασε μια μέρα από τότε που οι μνημονιακές περικοπές άρχισαν να συρρικνώνουν νευραλγικούς τομείς του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, και ο κόσμος, επειδή τίποτα δεν έχει βελτιωθεί, ούτε με τη νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, υποχρεώνεται να ξανακατέβει στην πλατεία Δημαρχείου, να ξανακάνει απόβαση στην 7η ΥΠΕ Κρήτης στο Ηράκλειο, να ξανακλείσει την επιχείρησή του, να εγκαταλείψει το θερμοκήπιο ή το γραφείο του, για να ξαναστείλει το μήνυμά του.

Ο κόσμος θα συνεχίσει να δίνει τον αγώνα για το δικαίωμά του, να έχει αξιοπρεπείς υπηρεσίες υγείας στον τόπο του, με ένα σωστά στελεχωμένο και επαρκώς χρηματοδοτημένο νοσοκομείο.

Ο Δήμος Ιεράπετρας λόγω της συμμετοχής στο συλλαλητήριο για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας που θα πραγματοποιηθεί νωρίς το πρωί της Τετάρτης στην πλατεία Δημαρχείου ανακοίνωσε ότι οι υπηρεσίες του, πλην του τμήματος αποκομιδής απορριμμάτων, καθώς και όλες οι δομές της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α δε θα λειτουργήσουν.  

Παράλληλα, όλες οι προγραμματισμένες συνεδριάσεις για την εν λόγω ημέρα δε θα πραγματοποιηθούν, ενώ οι προγραμματισμένες δημοπρασίες αναβάλλονται για την Παρασκευή 12 Ιουνίου.

Με απόφαση του δημάρχου κ. Θεοδόση Καλαντζάκη, και οι εκπαιδευτικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστές προκειμένου εκπαιδευτικοί και μαθητές να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο.

Τα Διοικητικά Συμβούλια του Εμπορικού και του Επαγγελματοβιοτεχνικού Συλλόγου Ιεράπετρας κάλεσαν τα μέλη τους να κρατήσουν κλειστές τις επιχειρήσεις τους, να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο αλλά και στην παράσταση διαμαρτυρίας στην 7η ΥΠΕ Κρήτης.

Και οι αγρότες στον αγώνα για το νοσοκομείο

Ο Αγροτικός Σύλλογος Δήμου Ιεράπετρας κάλεσε τα μέλη του και όλους τους αγρότες της περιοχής να συμμετέχουν μαζικά στο μεγάλο συλλαλητήριο για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας την Τετάρτη στην πλατεία Δημαρχείου με προορισμό την 7η ΥΠΕ στο Ηράκλειο.

«Απαιτούμε αυτό που δικαιούμαστε ένα δημόσιο αυτοδιοίκητο Νοσοκομείο πλήρως στελεχωμένο που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της περιοχής και θα λειτουργούν όλες οι κλινικές τριάντα μέρες το μήνα.   

                                                                                                           Είναι ντροπή για την Ιεράπετρα που τόσα χρήματα προσφέρει στα κρατικά ταμεία να έχει ένα νοσοκομείο που να είναι υποστελεχωμένο και για απλά περιστατικά να γίνονται μετακινήσεις ασθενών και συγγενών σε άλλα νοσοκομεία της Κρήτης.  

                                                                                                 Συνάδελφοι αγρότες, γνωρίζουμε ότι η απουσία μας από το χώρο εργασίας πολλές φορές είναι καταστροφική για τις καλλιέργειες, όμως είναι προτιμότερο να λείψουμε μία μέρα για να διεκδικήσουμε για το νοσοκομείο μας, παρά για απλά περιστατικά υγείας να τρέχουμε σε άλλες πόλεις είτε για τον εαυτό μας είτε για συγγενικά μας πρόσωπα», αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του ο Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας.

«Κανένας συμβιβασμός στη δημόσια δωρεάν υγεία δεν είναι έντιμος»

«Οι κάτοικοι της Ιεράπετρας που εδώ και πέντε χρόνια αγωνιζόμαστε και έχουμε καταφέρει να κρατήσουμε το νοσοκομείο μας ανοιχτό και λειτουργικό δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω από το δικαίωμά μας να έχουμε άμεση πρόσβαση σε Δημόσιες και Δωρεάν Υπηρεσίες Υγείας», αναφέρει μεταξύ άλλων και η Ανοικτή Επιτροπή Αγώνα και συμπληρώνει:

«Διεκδικούμε και απαιτούμε:

*Την άμεση επαναλειτουργία της Παθολογικής Κλινικής, που παραμένει ουσιαστικά κλειστή για πάνω από δύο χρόνια.

*Την άμεση επίλυση του οξύτατου προβλήματος έλλειψης προσωπικού στο Ακτινολογικό και Μικροβιολογικό τμήμα που έχουν σαν αποτέλεσμα την υπολειτουργία όλου του νοσοκομείου.

*Να δρομολογηθούν όλες οι μόνιμες προσλήψεις γιατρών και προσωπικού (ιατρικού, νοσηλευτικού, βοηθητικού και διοικητικού) που χρειάζονται για την πλήρη λειτουργία όλων των κλινικών του νοσοκομείου μας.

*Να διασφαλιστεί ένα νοσοκομείο πλήρες, αυτοδιοίκητο, δημόσιο και δωρεάν για όλο τον κόσμο, με επαρκή χρηματοδότηση αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό.

*Να προστεθούν οι οργανικές θέσεις που χρειάζονται για την πλήρη λειτουργία όλων των κλινικών», καταλήγει η Επιτροπή Αγώνα θέτοντας το πλαίσιο των διεκδικήσεων για πολλοστή φορά.

Νίκος Πετάσης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News