default-image

Και η Ένωση Συλλόγων Γονέων στο συλλαλητήριο της 11ης Ιούνη

Κρήτη
Και η Ένωση Συλλόγων Γονέων στο συλλαλητήριο της 11ης Ιούνη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ στην πλατεία Ελευθερίας στις 11 Ιουνίου συμμετέχει η Ένωση Συλλόγων Γονέων που με ανακοίνωσή της καλεί γονείς, μαθητές, δασκάλους και καθηγητές αλλά και σωματεία και φορείς από όλους τους χώρους να συμμετέχουν σε αυτό, λέγοντας «όχι στα νέα μνημόνια που ετοιμάζουν κυβέρνηση, κεφάλαιο και τρόικα (…θεσμοί)».

Η ανακοίνωση-κάλεσμα της Ένωσης:

«Εμείς οι γονείς:

Που βλέπουμε τα σχολεία να είναι σε πλήρη χρεοκοπία, αδυνατώντας να καλύψουν ακόμη και στοιχειώδης ανάγκες τους (νερό, ρεύμα, αναλώσιμα)!

Που βάζουμε κάθε χρόνο πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για να μορφώσουμε τα παιδιά μας!

Που υποφέρουμε είτε σαν άνεργοι, είτε σαν κακοπληρωμένοι εργαζόμενοι, ή σαν επαγγελματίες που γονατίζουν από τα χαράτσια!

Που ζούμε "λιτό βίο" μια ζωή και διαπιστώνουμε να στερούνται τα παιδιά μας χαρές και δικαιώματα (διακοπές , περίθαλψη, άθληση, δραστηριότητες…)!

Είμαστε αποφασισμένοι να πούμε όχι στα νέα μνημόνια που ετοιμάζουν κυβέρνηση, κεφάλαιο και τρόικα (…θεσμοί), όπως και να τα πούνε αυτά (…υπερήφανες συμφωνίες) για να μας ξεγελάσουν.

Θα απαντήσουμε όλοι μαζί, μαχητικά και δυναμικά, σε κάθε μέτρο που θα χειροτερέψει τη ζωή των παιδιών μας.

Θα αγωνιστούμε για δημόσια και δωρεάν παιδεία στις ανάγκες των καιρών, για μια καλύτερη ζωή, για το μέλλον που αξίζει στους μαθητές μας.

Καλούμε γονείς, μαθητές, δασκάλους και καθηγητές στα συλλαλητήρια που διοργανώνει το ΠΑΜΕ και συμμετέχουν εκατοντάδες σωματεία και φορείς από όλους τους χώρους.

Όλοι την Πέμπτη 11 Ιούνη στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Ελευθερίας».  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News