Ειδήσεις

Η έκθεση "Kinesis & Taxis" του ΔΟΜ στον Κοινωνικό Χώρο

Από σήμερα Τρίτη 9 Ιουνίου έως τις 20 Ιουνίου θα φιλοξενείται στον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Α. & Μ. Καλοκαιρινού (Μονής Αγκαράθου 9, Ηράκλειο Κρήτης) η έκθεση του Γραφείου Ελλάδας του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης με τίτλο "kinesis & taxis".

Οι επισκέπτες της έκθεσης θα παρακολουθήσουν εικόνες ως μια διαδρομή στο χρόνο και το χώρο των διεθνών αποστολών του Οργανισμού, όπου και όποτε η ανάγκη και οι συνθήκες προκαλούσαν το μαζικό εκτοπισμό πληθυσμών, ως μετακίνηση με συγκεκριμένο προορισμό ή απλά ως διαφυγή για επιβίωση. Οι εικόνες αυτές αποτυπώνουν τις βασικές αρχές και αξίες του ΔΟΜ για διαχείριση της μετανάστευσης με ανθρωπιστικούς όρους και με τρόπο που να επωφελούνται όλοι.

Ο τίτλος είναι δανεισμένος από την ορολογία της Βιολογίας, σύμφωνα με την οποία "kinesis" είναι η μετακίνηση ενός οργανισμού η οποία προκαλείται από εξωτερικό κίνητρο και δεν έχει συγκεκριμένο προσανατολισμό. "Taxis" είναι η κίνηση που ομοίως προκαλείται από εξωτερικούς παράγοντες αλλά ο οργανισμός έχει συγκεκριμένο προσανατολισμό.

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα και τώρα έρχεται και στο Ηράκλειο, στο πλαίσιο του Προγράμματος Εθελοντικής Επιστροφής και Επανένταξης Υπηκόων Τρίτων Χωρών.

Το Γραφείο Ελλάδας του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης υποστηρίζει τις δράσεις του Κοινωνικού Χώρου, και προτρέπει τους επισκέπτες να συμβάλουν με συσκευασμένα τρόφιμα στη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του "Φαγητού με την αγάπη μας".

Η είσοδος στην έκθεση είναι ελεύθερη ενώ οι ώρες της είναι από Δευτέρα ως Παρασκευή από τις 10:00 έως τις 17:00 και το Σάββατο από τις 10:00 έως τις 15:00.

* Πληροφορίες:

-Για το Δ.Ο.Μ. - Ι. Λημνιός-Σεκέρης: 2813-412539 / 6985111205/ iomathens@iom.int

-Για τον Κοινωνικό Χώρο: 2810-244115 - facebook.com/KoinonikosChoros

Λίγα λόγια για το ΔΟΜ

Ο ΔΟΜ είναι Διεθνής Διακυβερνητικός Οργανισμός με 158 κράτη-μέλη και 480 γραφεία σε όλο τον κόσμο και προσφέρει υποστήριξη σε μετανάστες και στις κυβερνήσεις των χωρών καταγωγής και υποδοχής, για περισσότερο από μισό αιώνα. Η Ελλάδα είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη με Γραφείο από το 1952.

Σχόλια