Ειδήσεις

Πανευρωπαϊκή διάκριση για Κρητικοπούλα της Νομικής Αθηνών

Την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Εικονικής Δίκης για το Δίκαιο του Διαστήματος, "Manfred Lachs 2015", που πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι από 1 έως 5 Ιουνίου, πέτυχε μία Κρητικοπούλα από τη Σητεία.

Η δευτεροετής φοιτήτρια της Νομικής Σχολής Αθηνών Μαρία Βασιλάκη βραβεύτηκε μαζί με τους συμφοιτητές της Αθανάσιο Πλεξίδα και Μαριάνθη Κουτρή και υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση του λέκτορα Διεθνούς Δικαίου κ. Γ. Κυριακόπουλου και τη συνεπικούρηση του μεταπτυχιακού φοιτητή Χαράλαμπου Παναγιωτόπουλου και της προπτυχιακής φοιτήτριας Νίκης Κουρή στο διαγωνισμό Manfred Lachs Space Law Moot Court Competition που διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Διεθνές Ινστιτούτο για το Δίκαιο του Διαστήματος (International Institute of Space Law).

Η προς κρίση υπόθεση της φετινής χρονιάς αφορούσε θέματα που απασχολούν εντονότατα τη διεθνή κοινότητα, όπως η ανάπτυξη εμπορικών δραστηριοτήτων στο διάστημα και η λήψη μέτρων για την αποφυγή σύγκρουσης διαστημικών αντικειμένων με τη Γη.

Η Νομική Αθηνών διαγωνίστηκε με τις αντίστοιχες ομάδες κορυφαίων ευρωπαϊκών πανεπιστημίων, αντιμετωπίζοντας στα προκριματικά τις Νομικές Σχολές του Βελιγραδίου και του Βουκουρεστίου, στα ημιτελικά την ομάδα του Paris ΧΙ (πανεπιστήμιο με ιδιαίτερη παράδοση στο Δίκαιο του Διαστήματος), στον δε τελικό επικράτησε του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου και ανακηρύχθηκε Πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Η ομάδα της Νομικής Σχολής Αθηνών, ως νικήτρια του ευρωπαϊκού γύρου, θα εκπροσωπήσει την ευρωπαϊκή ήπειρο στον παγκόσμιο τελικό που θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Οκτώβριο στην Ιερουσαλήμ, και θα αναμετρηθεί με τις αντίστοιχες νικήτριες ομάδες, Αμερικής, Αφρικής και Ασίας/Ειρηνικού.

Η διάκριση αυτή αποδεικνύει, για ακόμη μια φορά, το εξαιρετικό επίπεδο των Ελλήνων φοιτητών και φοιτητριών, τη δίψα τους για έρευνα και μάθηση, καθώς και την ιδιαίτερα υψηλή συγκριτική θέση στην οποία βρίσκονται μεταξύ των συναδέλφων τους ανά τον κόσμο.

Εμείς από την πλευρά μας δεν μπορούμε παρά να απευθύνουμε θερμά συγχαρητήρια τόσο στη Μαρία όσο και στα υπόλοιπα παιδιά και ευχόμαστε να μας γυρίσουν και πάλι νικητές τον Οκτώβριο από τον παγκόσμιο διαγωνισμό.

Σχόλια