default-image

Τελεσίγραφα και "οσμή" νέων προτάσεων στον αέρα!

Ποδόσφαιρο
Τελεσίγραφα και "οσμή" νέων προτάσεων στον αέρα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μία εβδομάδα απέμεινε μέχρι την κρίσιμη Γενική Συνέλευση της 15ης Ιουνίου και το κλίμα στον ΟΦΗ αποδεικνύεται πιεστικό και αγωνιώδες. Διαβάζουμε για συναντήσεις κορυφής, για διορίες, τελεσίγραφα, προθεσμίες, deadline κ.λπ. Ασφαλώς οι γρήγορες λύσεις είναι το ζητούμενο στην παρούσα φάση, ώστε όσο το δυνατόν γρηγορότερα ο ΟΦΗ να βρει το δρόμο του. Αλλά με την προϋπόθεση οι γρήγορες λύσεις να είναι καθαρές και απόλυτα διαφανείς. Κι όμως ακόμα και τον πιο απλό φίλαθλο τον... τρώει το σαράκι, ότι τις τελευταίες ημέρες... κάτι παίζεται.

Η ομάδα των επτά επιχειρηματιών λειτουργεί ως εν δυνάμει διοίκηση. Οργανώνει την κατάσταση, μιλάει με προπονητές, κάνει διερευνητικές επαφές με παίκτες, προβληματίζεται για το γηπεδικό, την απασχολούν οι ακαδημίες. Η ομάδα των επτά επιχειρηματιών, μαζί με τους ανθρώπους που είναι τριγύρω της, έχει ήδη πραγματοποιήσει 4-5 συσκέψεις, συνήθως με την παρουσία του προέδρου του Ερασιτέχνη ΟΦΗ Γιάννη Δανδάλη. Μέχρι πριν λίγες ημέρες ήταν πολύ άνετη σε όλα τα επίπεδα. Δεν είχε να δείξει να αγχώνεται και να πιέζεται. Άλλωστε το «παιχνίδι» γύρω από τον ΟΦΗ ήταν στα χέρια της. Ξαφνικά προκύπτει... τελεσίγραφο.

Είναι ξεκάθαρο με βάση τις πρόσφατες κινήσεις ότι ο Ερασιτέχνης ΟΦΗ βρίσκεται στο πλευρό της συγκεκριμένης ομάδας και η γραμμή που χαράζουν είναι κοινή. Άλλωστε, μόνο τυχαίο δεν ήταν ότι... παρασκηνιακά ορισμένοι διέβαλλαν την πρόταση Τσαμπουράκη, μια πρόταση που για τους ίδιους ίσως να τους χαλούσε τα σχέδια. Το θέμα Τσαμπουράκη θεωρείται λήξαν αλλά σίγουρα προέκυψαν αρκετά συμπεράσματα...

Πάμε τώρα στις τελευταίες εξελίξεις: Τι συνέβη το Σάββατο και οι επτά έθεσαν το τελεσίγραφο για απάντηση τη 14η Ιουνίου; Μία ημέρα πριν, την Παρασκευή, ο Ερασιτέχνης είχε αποφασίσει για 16 Ιουνίου, δηλαδή τρεις μέρες νωρίτερα από την αρχική ημερομηνία που ήταν 19 Ιουνίου. Κι εδώ θα σκεφτεί κάποιος: καλά τι τους έπιασε ξαφνικά; Για μία-δύο ημέρες θα τα χαλάσουν; Εδώ ο ΟΦΗ περιμένει τόσα χρόνια σοβαρούς και αυθεντικούς ντόπιους επιχειρηματίες να αναλάβουν τις τύχες του και μπορεί μια συμφωνία να χαλάσει για μία-δύο ημέρες. Τώρα προκύπτει λοιπόν το σοβαρό ζήτημα. Τόσο οι επιχειρηματίες όσο και ο Ερασιτέχνης που είναι μαζί τους προβληματίζονται για κάτι και θέλουν να πιέσουν το χρόνο και τις καταστάσεις με τον τρόπο τους.

Φοβούνται ότι μπορεί στις 15 Ιουνίου να μην είναι μόνοι τους και να κάνουν παιχνίδι στη Γενική Συνέλευση. Οσμίζονται ή μπορεί να γνωρίζουν κιόλας ότι θα υπάρξει άλλη πρόταση! Και είναι αλήθεια ότι η... ηρεμία των τελευταίων ημερών γύρω από τον ΟΦΗ είναι πολύ ανησυχητική και ότι κάτι μπορεί να φανεί στον ορίζοντα που θα ταράξει τα νερά. Μια άλλη πρόταση…

Εδώ μπαίνει και μια άλλη σοβαρή παράμετρος. Ο Ερασιτέχνης δεν μπορεί να... χαρίσει την ομάδα σε κανέναν τώρα, γιατί απλά δεν του ανήκει! Η ΠΑΕ ΟΦΗ είναι σε ισχύ, έχει εκλεγμένη διοίκηση. Θα μπορεί ο Ερασιτέχνης να κάνει το κουμάντο και να έχει την κάθε ευθύνη των πράξεών του μετά τη Γενική Συνέλευση, όταν διαλυθεί η Εταιρεία, ξεκινήσει η εκκαθάριση και η ομάδα περάσει στα χέρια του.

Το δικό του ΑΦΜ θα είναι πλέον αυτό που θα μετράει για την ποδοσφαιρική ομάδα του ΟΦΗ και μέσα από τον Ερασιτέχνη θα γίνονται τα πάντα. Πως λοιπόν οι επιχειρηματίες ζητούν από κάποιον που δεν του ανήκει η ομάδα να τους απαντήσει θετικά στην πρότασή τους; Ουσιαστικά μέσα από τις τελευταίες εξελίξεις, Ερασιτέχνης και επιχειρηματίες προσπαθούν με τον τρόπο τους να κερδίσουν χρόνο, εμπιστοσύνη και να κόψουν το δρόμο σε κάθε άλλη πρόταση που θα προέκυπτε τις επόμενες ημέρες και ίσως να γνωρίζουν κάτι παραπάνω για να στέλνουν μεταξύ τους τελεσίγραφα…

Είναι λοιπόν περίεργο το τελεσίγραφο προς τον Ερασιτέχνη, αφού έτσι και αλλιώς οι κ.κ. Αντώνης Καράτζης και Μανόλης Παπακαλιάτης είναι η καλύτερη λύση, αρκεί να μπουν μπροστά. Εκτός και αν οι από κάτω αυτοί που θα κάνουν κουμάντο, δηλαδή οι συντάκτες της... μελέτης που ακόμη δεν είδαμε (βλέπε Σερπετσιδάκης και Αποστολάκης), πιέζουν τα πράγματα για τους δικούς τους λόγους και ίσως εν γνώσει τουλάχιστον του προέδρου του Ερασιτέχνη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News