Ειδήσεις

Καταστηματάρχες: "Φέρτε αστυνομικούς στη Χερσόνησο"

Την άμεση ενίσχυση της δυναμικότητας του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου, με το διπλασιασμό του ανθρώπινου δυναμικού του, ουσιαστικά κι όχι με πρόχειρες λύσεις, ζητά από την Πολιτεία και τις αρμόδιες Αρχές το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Χερσονήσου.

Είναι χαρακτηριστικό, όπως αναφέρουν οι έμποροι της περιοχής, ότι με τη σύσταση του καλλικρατικού Δήμου Χερσονήσου, ο Δήμος προϋποθέτει την ίδρυση Αστυνομικής Διεύθυνσης, σύμφωνα με δηλώσεις ανώτατων αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας.

«Αντ' αυτού», όπως υποστηρίζουν, «το ελληνικό κράτος, το οποίο ευαγγελίζεται την υποστήριξή του στη βαριά βιομηχανία της χώρας, τον τουρισμό, έχει αφήσει την περιοχή όπως ακριβώς ήταν στις δεκαετίες του '70 και του '80», δηλαδή «με ένα ισχνό Α.Τ. δυναμικότητας μικρότερης των 40 ατόμων».

Το βασικότερο πρόβλημα για την περιοχή στον τομέα της ασφάλειας αποτελούν οι τεράστιες ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό, που διαχρονικά αντιμετωπίζει το Α.Τ. Χερσονήσου. Ένα πρόβλημα που, όπως τονίζουν τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου, ταλανίζει την περιοχή για δεκαετίες και αποτελεί τροχοπέδη για την αέναη ανάπτυξη και μια από τις κυρίαρχες αιτίες για την παρακμή και τη στασιμότητα των τελευταίων χρόνων. Οι εκπρόσωποι των εμπόρων της περιοχής είχαν εθιμοτυπική αλλά και ουσιαστική, όπως λένε, συνάντηση γνωριμίας με το διοικητή του Α.Τ. Χερσονήσου κ. Γ. Δοξαστάκη στις αρχές του τρέχοντος μήνα. Συνάντηση η οποία υπήρξε ιδιαίτερα εποικοδομητική αφού, εκτός από την άψογη συνεργασία των δύο πλευρών και την καταγραφή των προβλημάτων της περιοχής, υπήρξαν προτάσεις για την αντιμετώπισή τους.

Ζητούν υποστήριξη από τους βουλευτές

Την ίδια στιγμή, σαν Εμπορικός Σύλλογος κι σαν εκπρόσωποι δεκάδων επιχειρήσεων της περιοχής, απευθυνόμενοι στους αρμόδιους υπουργούς Δημόσιας Τάξης κ. Πανούση, Τουρισμού κ. Κουντουρά, στους βουλευτές Ηρακλείου κ.κ. Μιχελογιαννάκη, Κριτσωτάκη, Βαρδάκη, Αυγενάκη, Κεγκέρογλου, Δαμοβολίτη και Συντυχάκη, και ιδιαίτερα, όπως τονίζουν, «στο συντοπίτη μας βουλευτή, πρώην δήμαρχο Χερσονήσου, κ. Δανέλλη, αλλά και σε όλους τους Κρήτες υπουργούς (Δραγασάκη, Βαρουφάκη, Σταθάκη, Βαλαβάνη, Ξανθό)», απαιτούν να υποστηρίξουν το πάγιο αυτό αίτημα για άμεση ενίσχυση της δυναμικότητας του Α.Τ. Χερσονήσου ουσιαστικά κι όχι με πρόχειρες λύσεις. Ένα αίτημα όχι μόνο των επιχειρηματιών εμπόρων, αλλά και όλων των κατοίκων, σημειώνοντας πως «ο διπλασιασμός του προσωπικού θα ήταν η μόνη αποδεκτή λύση έως τη δρομολόγηση της ίδρυσης Αστυνομικής Διεύθυνσης».

Παράλληλα, οι έμποροι της περιοχής, απευθυνόμενοι στο δήμαρχο Χερσονήσου κ. Μαστοράκη και στον περιφερειάρχη Κρήτης κ. Αρναουτάκη, τους καλούν να συστρατευθούν στο αίτημά τους, επισημαίνουν πως «ο Δήμος Χερσονήσου, στα όρια του οποίου βρίσκονται περισσότερες από το 30% των συνολικών ξενοδοχειακών κλινών της Κρήτης, θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί σαν ο πιο παραγωγικός Δήμος, σαν εν δυνάμει οικονομική πρωτεύουσα του νησιού μας, αν αναλογιστούμε τα οφέλη που παράγονται όχι μόνο για τις επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου, αλλά και γι' αυτές του πρωτογενούς και του δευτερογενούς τομέα της οικονομίας.

Οφείλετε όχι μόνο απέναντι στους κατοίκους, στις χιλιάδες των επισκεπτών μας, αλλά και στην οικονομία της χώρας, της οποίας βασικός στυλοβάτης πλέον είναι ο τουρισμός, με τη Χερσόνησο να αποτελεί ναυαρχίδα αυτού, να πράξετε το χρέος σας ώστε το κυρίαρχο δικαίωμα της ασφάλειας για τους ανθρώπους αλλά και για τις επιχειρήσεις να αποτελεί αδιαμφισβήτητο παράγοντα ανάπτυξης για την περιοχή μας, γιατί σήμερα θεωρείται ακόμη ζητούμενο...».

Σχόλια