default-image

Δύο χρόνια φυλακή για το χαστούκι στη φίλη του

Κρήτη
Δύο χρόνια φυλακή για το χαστούκι στη φίλη του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χειροδίκησε κατά της συντρόφου του με την οποία καβγάδισε και του επιβλήθηκαν δύο έτη ποινή φυλάκισης. Ο λόγος για ένα 23χρονο από το Ηράκλειο που μαύρισε στην κυριολεξία το μάτι μιας 30χρονης Ρωσίδας, με την οποία έμεναν μαζί στο σπίτι του σε γνωστό τουριστικό θέρετρο του Ηρακλείου.

Οι περίοικοι, που άκουσαν τον άγριο καβγά και τις φωνές, ενημέρωσαν την Αστυνομία και το φασαριόζικο ζευγάρι κατέληξε στο Τμήμα προκειμένου να δώσει εξηγήσεις.

Έτσι ο 23χρονος πέρασε το κατώφλι του εισαγγελέα, που του άσκησε ποινικές διώξεις για ενδοοικογενειακή απειλή και επικίνδυνη σωματική βλάβη, και κάθισε στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου. Τα όσα διαμείφθηκαν έκαναν δικαστήριο και ακροατήριο να μειδιάσει.

Η 30χρονη, με τη βοήθεια της διερμηνέως που μετέφραζε από τα Αγγλικά στα Ελληνικά, είπε στο δικαστήριο πως είχε σχέση με τον κατηγορούμενο και πως, όταν μάλωσαν, εκείνος τη χαστούκισε πολλές φορές. Ωστόσο, η έντονη μελανιά στο αριστερό της μάτι έκανε την πρόεδρο της έδρας να αναρωτηθεί και να τη ρωτήσει πώς συνέβη. Τότε η κοπέλα απάντησε πως ο 23χρονος τη χαστούκισε δίπλα στο μάτι και πως εκεί οφείλεται το σημάδι. Επιπλέον, είπε πως δεν πήγε στο γιατρό.

«Τον αγαπώ»

«Μου ζήτησε συγνώμη. Είπε πως δεν το ήθελε. Επειδή τον αγαπώ και επειδή είπε πως δε θα το κάνει ξανά, θέλω να του δώσω μια ευκαιρία. Δεν είναι η πρώτη φορά, αλλά δεν ήταν τόσο σοβαρό. Τώρα ακόμη είμαστε σε σχέση. Και μόλις φύγω από εδώ, θα επιστρέψω στο δικό του σπίτι. Δεν έχω άλλο».

Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκε ο κατηγορούμενος, που παραδέχτηκε πως χαστούκισε την κατά 7 χρόνια μεγαλύτερη του γυναίκα, εκείνη ήρθε από τη Ρωσία και, όταν κατάλαβε ότι δεν ταιριάζουν, της είπε να φύγει. Επιπροσθέτως, όπως συμπλήρωσε επανειλημμένως, της είχε πει να φύγει από το σπίτι του, αλλά εκείνη δεν το έπραττε.

«Έρχεται κατά τις 12 τη νύχτα στο σπίτι με αμάξι ξένο, ενώ της είχα πει να μην το κάνει αυτό. Είχα πιει. Της λέω "έλα να μιλήσουμε και να κοιμηθείς στον καναπέ". Είδα πως είχε και δεύτερο κινητό, της το πήρα, το έσπασα και εκείνη πήρε ένα μπρίκι να μου το πετάξει στο κεφάλι. Για να μην το πετάξει, τη χαστούκισα. Της ζήτησα συγνώμη. Θέλω να φύγει από το σπίτι. Εγώ είμαι 23 και εκείνη 30».

Μεταξύ άλλων ο κατηγορούμενος ανέφερε πως είχαν γνωριστεί πέρυσι με την κοπέλα. Εκείνος πήγε στη Ρωσία και, όταν του είπε να έρθει με τη σειρά της στην Κρήτη, ο 23χρονος δέχτηκε.

Η πρόεδρος της έδρας, απευθυνόμενη στον κατηγορούμενο, ανέφερε: «Εντύπωση προκαλεί που χειροδίκησε ένας νέος σε αυτήν την ηλικία. Δε δώσατε απλά ένα χαστούκι να ηρεμήσετε, της μαυρίσατε το μάτι», τόνισε.

Η απόφαση του δικαστηρίου: Αναστολή για τρία χρόνια με δικαίωμα έφεσης

Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να αθωωθεί για την κατηγορία της ενδοοικογενειακής απειλής, καθώς ήταν ζευγάρι μόνο δύο μήνες, αλλά για την κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης να κηρυχτεί ένοχος, προτείνοντας να του επιβληθούν δύο έτη ποινή φυλάκισης.

Το δικαστήριο έτσι αποφάσισε να του επιβληθούν δυο έτη ποινή φυλάκισης για την επικίνδυνη σωματική βλάβη και συγκεκριμένα για το μαυρισμένο μάτι της 30χρονης Ρωσίδας. Ωστόσο, η ποινή επιβλήθηκε με τριετή αναστολή και δικαίωμα έφεσης, ενώ στον κατηγορούμενο επιβλήθηκαν και τα δικαστικά έξοδα.

Μαρία Μαυρομάτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News