Ειδήσεις

Με στάση εργασίας προειδοποιούν οι εργαζόμενοι του ΠΑΓΝΗ

Προειδοποιητική στάση εργασίας στο τμήμα του Γραφείου Κίνησης του ΠΑΓΝΗ έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου για αύριο Τετάρτη 10 Ιουνίου, από τις 7:30 έως 11 το πρωί.

Αφορμή για τη διαμαρτυρία αυτή στέκεται η δραματική κατάσταση που επικρατεί σε αυτό το τόσο νευραλγικό τμήμα του νοσοκομείου, το οποίο αδυνατεί πλέον να λειτουργήσει και να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των συνεχώς αυξανόμενων ασθενών ή των συνοδών τους, όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΝΓΗ Θέμης Φραγκιαδάκης στο Ράδιο 9,84.

Το τμήμα το 2011 στελεχωνόταν από 23 εργαζόμενους και πάλι κάτω από δύσκολες συνθήκες ανταποκρινόταν στα καθήκοντά του. Σήμερα, όπως τονίζει η διοίκηση του Σωματείου Εργαζομένων, σε αυτό έχουν απομείνει 11 υπάλληλοι και έχει αυξηθεί με επίσημα στοιχεία η εργασία τους κατά 30%. Η κατάσταση επιδεινώθηκε ακόμα περισσότερο μετά και την πρόσφατη αποχώρηση λόγω ολοκλήρωσης της πρακτικής τους των 6 σπουδαστών του ΟΑΕΔ από το τμήμα, με αποτέλεσμα, με τους λιγοστούς εναπομείναντες εργαζόμενους, να μην μπορεί να βγει η δουλειά.

Συνέπειες όλων αυτών για τους ασθενείς ή τους συνοδούς είναι η πολύωρη ταλαιπωρία και η αγανάκτηση που πολλές φορές, όπως αναφέρει το Σωματείο «εκφράζεται με λεκτικές ή άλλες επιθέσεις στους εργαζόμενους λες και ευθύνονται αυτοί για την απαράδεκτη κατάσταση». Την ώρα που αν και οι συνθήκες εργασίας διαρκώς εντατικοποιούνται μέχρι τελικής εξουθένωσης, οι εργαζόμενοι αδυνατούν να πάρουν έστω και μία μέρα άδεια το καλοκαίρι, παρά το ότι η διοίκηση τους οφείλει άδειες από το 2012.

Μη επιτρέποντας να συνεχιστεί άλλο αυτή η τραγική κατάσταση στο τμήμα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, οφείλοντας, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, να προστατέψει τους εργαζόμενους, το νοσοκομείο και τους ασθενείς, ξεκινά προειδοποιητική στάση εργασίας αυτή την Τετάρτη, σκοπεύοντας στην κλιμάκωση των κινητοποιήσεων «μέχρι την επαρκή στελέχωση του τμήματος με μόνιμο προσωπικό και την αντιμετώπιση των προβλημάτων του», όπως τονίζει.

Ζητούν προσλήψεις εδώ και τώρα

Παράλληλα οι εργαζόμενοι υπογραμμίζουν: «Η υπόθεση της υπεράσπισης της αξιοπρέπειας των ασθενών, της αποκλειστικά και πλήρους δημόσιας δωρεάν υγείας για όλους δεν είναι μόνο ευθύνη των εργαζομένων του νοσοκομείου αλλά αφορά όλους». Τα μέλη του Σωματείου καλούν τους ασθενείς και τους συνοδούς τους να συμπαρασταθούν στον αγώνα των εργαζομένων εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους και συμβάλλοντας στη λύση του προβλήματος. Και ταυτόχρονα τις διοικήσεις του νοσοκομείου και της 7ης ΥΠΕ «να προχωρήσουν άμεσα στη στελέχωση του τμήματος με το απαιτούμενο μόνιμο προσωπικό, διασφαλίζοντας ανθρώπινες συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους και άμεση και αξιοπρεπή αντιμετώπιση των ασθενών ή των συνοδών τους». Σημειώνουν εν κατακλείδι πως «με περιοδικές μετακινήσεις προσωπικού από άλλα τμήματα δημιουργώντας τους δυσλειτουργίες ή με προγράμματα 5μηνα ΕΣΠΑ κ.λπ. δεν αντιμετωπίζεται το πρόβλημα. Απλά διαιωνίζεται».

Αγγέλα Δουλγεράκη, Μαρία Αντωνογιαννάκη

Σχόλια