Ειδήσεις

"Συμφωνία μόνο με τη συγκατάθεση και των τριών θεσμών"

Ο τρόπος σύγκλισης στο δημοσιονομικό κενό έως το τέλος του 2016 βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν στις Βρυξέλλες ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος, με τον επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ Πιέρ Μοσκοβισί.

Σύμφωνα με κύκλους της κυβέρνησης, στη συνάντηση συζητήθηκε η συνέχιση της διαδικασίας διαβούλευσης.

«Σε αυτό το στάδιο των διαβουλεύσεων, όλες οι ανταλλαγές πληροφοριών είναι χρήσιμες», δήλωσε η εκπρόσωπος του Μοσκοβισί, Ανίκα Μπράιτχαρτ.

Τόνισε, ωστόσο, ότι δεν είναι δυνατή η επίτευξη συμφωνίας χωρίς τη συγκατάθεση και των τριών θεσμών. «Αυτοί είναι οι κανόνες του παιχνιδιού, όπως συμφωνήθηκαν μεταξύ της Ελλάδας και των άλλων χωρών της ευρωζώνης, στις 20 Φεβρουαρίου», είπε η εκπρόσωπος του επιτρόπου.

Η ίδια σημείωσε ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα της ελληνικής πλευράς.

Οι Ν. Παππάς και Ευ. Τσακαλώτος βρίσκονται στις Βρυξέλλες εξουσιοδοτημένοι από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να προχωρήσουν σε διαβουλεύσεις, προκειμένου να επιτευχθούν συγκλίσεις στην κατεύθυνση επίτευξης συμφωνίας με τους εταίρους.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, σύμφωνα με tanea.gr, που ανακοίνωσε την μετάβαση των δύο υπουργών στις Βρυξέλλες, έκανε λόγο για συνέχιση της διαπραγμάτευσης σε πολιτικό επίπεδο.

Σχόλια