default-image

Ξέσπασμα Γ. Παπανδρέου: "Ψεύτες και συκοφάντες"

Ελλάδα
Ξέσπασμα Γ. Παπανδρέου: "Ψεύτες και συκοφάντες"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για ψεύδη και κατασκευασμένες συκοφαντίες τις οποίες δηλώνει αποφασισμένος να μην ανεχτεί πλέον κάνει λόγο σε γραπτή δήλωση του ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος διαψεύδει με σφοδρότητα και σκληρή γλώσσα, τους ισχυρισμούς του δημοσιογράφου Μιχάλη Ιγνατίου.

Ο πρόεδρος του Κινήματος δημοκρατών Σοσιαλιστών, αντέδρασε σήμερα με οργή σε πληροφορίες που περιλαμβάνονται στο βιβλίο του δημοσιογράφου το οποίο αναφέρεται στην ελληνική κρίση και την πορεία προς τα μνημόνια. Κάνοντας λόγο για ψεύτες, συκοφάντες, δήθεν αποκαλύψεις, και συστηματική συσκότιση της αλήθειας, προκειμένου να προστατευτούν πρόσωπα, κατεστημένα και πολιτικές πρακτικές που έβλαψαν το δημόσιο και το εθνικό συμφέρον.

Το πλήρες κείμενο της δήλωσης του Γιώργου Παπανδρέο0υ αναφέρει:

"Η άποψή μου για την άσκηση της πολιτικής είναι γνωστή. Πρώτα η χώρα και ο Ελληνικός λαός.Αυτή μου η στάση επιβεβαιώνεται από την προσωπική μου διαδρομή σε κάθε δύσκολη στιγμή που πέρασε η Ελλάδα.Στο όνομα αυτής μου της άποψης, σιώπησα επί μακρόν.Σήκωσα βάρος που δεν μου αναλογούσε με μοναδικό μέλημα να συμβάλλω σε ευρύτερες συνεννοήσεις για την υπέρβαση της κρίσης και την προστασία της χώρας.

Κάποιοι έκτισαν καριέρες και άλλοι κομματικά οφέλη πάνω στη λάσπη, τη συκοφαντία, τη συνωμοσιολογία και το ψέμμα, εκμεταλλευόμενοι τον πόνο και την οργή του Ελληνικού λαού. Αρκετά όμως, ανέχτηκα αυτές τις συμπεριφορές.Αρκετά, για όσους θέλουν πάνω στην πλάτη μου και σε βάρος της αλήθειας να κερδοσκοπούν. Αρκετά, για τη συστηματική συσκότιση της αλήθειας, προκειμένου να προστατευτούν πρόσωπα, κατεστημένα και πολιτικές πρακτικές που έβλαψαν το δημόσιο και το εθνικό συμφέρον.

Όσο συνεχίζεται αυτή η εύκολη συνωμοσιολογία, η λάσπη και η συκοφαντία, τόσο ο τόπος θα χάνει τον προσανατολισμό του και θα κρύβονται άνομα συμφέροντα πίσω από μυθοπλασίες, τόσο θα υποφέρει ο Ελληνικός λαός που θέλει ουσιαστικές αλλαγές στον τόπο. Μια Ελλάδα χτισμένη πάνω στην αλήθεια και όχι σε δεκανίκια.Ο κ. Ιγνατίου, προστίθεται σε όσους προστατεύουν συγκεκριμένα πρόσωπα και τις εγκληματικές τους πολιτικές, που είχαν τεράστιες ευθύνες για την κρίση. Και συγκεκριμένα, τις κυβερνήσεις Καραμανλή.

Παπανδρέου: «Ψεύτες, συκοφάντες, πληρωμένοι κονδυλοφόροι, προπηλακισμοί, στημένα δημοσιεύματα και δήθεν αποκαλύψεις, δεν με αγγίζουν και το κυριότερο, δεν με πτοούν. Θα με βρίσκουν πάντα απέναντί τους".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News