default-image

Έλεγχοι και πρόστιμα για τις ελλείψεις ναυαγοσωστών

Κρήτη
Έλεγχοι και πρόστιμα για τις ελλείψεις ναυαγοσωστών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με δραματικό τρόπο επιβεβαιώνεται η ανησυχία για την καθυστέρησης στελέχωσης των παραλιών με ναυαγοσώστες. Μέσα σε 48 ώρες τέσσερις άνθρωποι χάθηκαν στα Μάλια και τις παραλίες των Χανίων όπου παρατηρούνται οι σοβαρότερες ελλείψεις. Οι προειδοποιήσεις των, αποδείχτηκαν προφητικές όσο και εφιαλτικές.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, όπως διαβεβαιώνει ο επικεφαλής της Λιμενικής Αστυνομίας, κ. Ευθύμιος Δουβής, προετοιμάζεται για σαφάρι και βροχή τσουχτερών προστίμων. Ο νόμος δεν αναγνωρίζει καμία δικαιολογία, όπως το αλαλούμ που έχει προκληθεί με την υπενοικίαση των παραλιών, παρά μόνο την ευθύνη για την ασφάλεια των λουομένων την οποία επωμίζονται οι δήμοι.

Τα προσεχή 24ωρα, οι συστάσεις τελειώνουν και κλιμάκια λιμενικών θα πραγματοποιήσουν τους προβλεπόμενους ελέγχους, όπως εξηγεί και η υπολιμενάρχης Χερσονήσου κ. Αθανασία Περισινάκη, αναφερόμενη στην ασφάλεια των λουομένων που αποτελεί προτεραιότητα των αρχών τη στιγμή που οι παραλίες είναι πλέον κατάμεστες από έλληνες και ξένους επισκέπτες.

Δύο από τα περιστατικά εξελίχθηκαν στα Μάλια την Παρασκευή όπου αρχικά ανασύρθηκε νεκρός ένα 59χρονος Πολωνός, από ιδιοκτήτη θαλάσσιων μέσων αναψυχής, καθώς ναυαγοσώστης δεν φαίνεται να υπήρχε. Ακολούθησε ο ξαφνικός θάνατος ενός 28χρονου Γερμανού τουρίστα, ο οποίος κατέρρευσε στην ακτήμ, ενώ έπαιζε βόλεϊ με την παρέα του. Γι' αυτό και οι συνθήκες θανάτου του εξετάζονται σε συνεργασία με τον ιατροδικαστή και τη αστυνομία.

Ένας 45χρονος τουρίστας χάθηκε την ίδια ημέρα στη Γεωργιούπολη, ενώ το ζοφερό σκηνικό ήρθε να συμπληρώσει ο θάνατος μιας 65χρονης τουρίστριας σε παραλία στον Καβρό Χανίων.

Έλλη Κοκάλη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News