Ειδήσεις

Μελλοντικοί διαφημιστές παρουσίασαν τις εργασίες τους

Οι τελειόφοιτοι του Τμήματος Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Κρήτης με έδρα την Ιεράπετρα παρουσίασαν σε ημερίδα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του τμήματος, απέναντι από το Βουζουνεράκειο Στάδιο, τις εργασίες τους, μαζί με τα διαφημιστικά σποτ την παραγωγή των οποίων είχαν κάνει οι ίδιοι.

Είχαν αναλάβει να εργαστούν σε ομάδες για την προώθηση ενός γνωστού προϊόντος μεγάλης εταιρείας από την διαφημιστική εκστρατεία του οποίου, με ένα συγκεκριμένο τρόπο, θα μπορούσαν να πετύχουν αύξηση των πωλήσεων του εν λόγω προϊόντος στην Ελληνική αγορά.

Ο κ. Νίκος Τριχάς ήταν εκ των καθηγητών που δίδαξαν μάρκετινγκ στους φοιτητές του Τμήματος Εμπορίας και Διαφήμισης Ιεράπετρας, και έζησε την αγωνία τους και την προσπάθεια τους να ανεβάσουν το επίπεδο της εργασίας τους στο μάθημα της διαφημιστικής εκστρατείας.

«Οι τελειόφοιτοι του τμήματος κλήθηκαν να αναπτύξουν μια εργασία διαφημιστικής εργασίας σε ένα προϊόν που επέλεξαν.

Οι φοιτητές δούλεψαν σε κανονικές συνθήκες αγοράς με προθεσμίες, έχοντας ένα συγκεκριμένο προϋπολογισμό.

Για να φτάσουν οι τελειόφοιτοι μέχρι εδώ έχουν καταθέσει άλλες 7 εργασίες σχετικές και έχουν συνεργαστεί με τις εταιρείες τα προϊόντα των οποίων κλήθηκαν να προμοτάρουν», μας είπε ο κ. Νίκος Τριχάς.

Ο οικονομολόγος καθηγητής του ΤΕΙ Κρήτης κ. Νίκος Αστρουλάκης, πρόσθεσε ότι: «Αυτό το Τμήμα της Ιεράπετρας που η πολιτεία αποφάσισε να καταργήσει, είναι πάρα πολύ χρήσιμο για την Ιεράπετρα, το νομό Λασιθίου και την Κρήτη. Οι φοιτητές εισέρχονται σε αυτό το Τμήμα, με υψηλή βαθμολογία, και το ότι το επίπεδο των σπουδών είναι πολύ ψηλό οφείλεται στο ανθρώπινο δυναμικό. Αυτά τα περιφερειακά τμήματα όπως είναι της Ιεράπετρας που παράγουν έργο, είναι χρήσιμα για τις τοπικές κοινωνίες. Όχι μόνο δεν πρέπει να κλείσουν, αλλά θα πρέπει να ενισχυθούν».

Οι τελειόφοιτοι δημιουργούν

Λίγο πριν το πτυχίο οι τελειόφοιτοι του τμήματος Εμπορίας και Διαφήμισης καλούνται να εμπνευστούν ευφάνταστα σενάρια προβολής και προώθησης γνωστών καταναλωτικών αγαθών, να κάνουν εντυπωσιακές παραγωγές, για να πείσουν και τους καθηγητές που αξιολογούν τη δουλειά τους, ότι αυτά τα τηλεοπτικά η τα ραδιοφωνικά σποτ, υπό κανονικές συνθήκες αγοράς, θα είχαν επιλεγεί από τα αφεντικά των εταιρειών που τα παράγουν, η από τις διαφημιστικές εταιρείας που θα κληθούν να τα πουλήσουν στους πελάτες τους.

«Παρουσιάζουμε τη δουλειά μας στο μάθημα της διαφημιστικής εκστρατείας. Είναι ένα "πρότζεκτ" που τρέχουμε όλο το εξάμηνο, με τμηματικές εργασίες κάθε εβδομάδα, μέχρι να φτάσουμε στην τελική παρουσίαση. Με την ομάδα μου, διαλέξαμε ένα φαρμακευτικό προϊόν, αποσυμφορητικό για τη μύτη. Η εταιρεία που το παράγει ήταν πολύ συνεργάσιμη μαζί μας και πήγαμε αρκετά καλά», μας είπε η φοιτήτρια κ. Ναταλία Τασόγλου από την Αθήνα.

«Εμείς είμαστε τέσσερα άτομα στην ομάδα μου, και αυτό μας βοήθησε γιατί είχαμε πολλές ιδέες να μοιραστούμε μεταξύ μας. Eίχαμε άριστη συνεργασία με την υπεύθυνη του Tμήματος Mάρκετινγκ του προϊόντος Xbox one, της εταιρείας Microsoft  στην Αθήνα. Δουλέψαμε πάνω σε ένα συγκεκριμένο σενάριο για την παραγωγή ενός διαφημιστικού σποτ με την προβολή του οποίου πιστεύουμε ότι, αυτή η εταιρεία θα αυξήσει τις πωλήσεις της», μας είπε ο κ. Ενέα Στρόρα, φοιτητής με καταγωγή από την Αλβανία.

Οι παρουσιάσεις των εργασιών λίγο πριν το πτυχίο είχαν πάρα πολύ τρακ και άγχος από την πλευρά των φοιτητών, έκρυβαν όμως και μεγάλο προβληματισμό και αβεβαιότητα για το εργασιακό τους μέλλον.

«Βρίσκομαι ένα εξάμηνο πριν την απόκτηση του πτυχίου μου. Από τώρα με προβληματίζει το αν θα βρω κάποια διαφημιστική εταιρεία η κάποιο Μέσο Μαζικής Επικοινωνίας με οργανωμένο τμήμα μάρκετινγκ για να κάνω την πρακτική μου. Έχουμε μεγάλη αγωνία για την επόμενη που θα βγούμε στην αγορά εργασίας, γιατί βλέπουμε ότι το μέλλον μας είναι αβέβαιο. Δεν ξέρουμε προς τα πού να κατευθυνθούμε. Είναι πάρα πολύ δύσκολο για εμάς. Άλλα παιδιά φεύγουνε στο εξωτερικό, ενώ άλλα μένουνε για να βοηθήσουν και τη χώρα μας αλλά και τις οικογένειες τους. Τα πράγματα είναι γενικά πάρα πολύ δύσκολα. Ελπίζουμε ότι η κατάσταση θα αλλάξει, αλλά δεν βλέπουμε ακόμα κάποια πρόοδο», μας είπε η κ. Μαρία Ραφτή, που ήρθε να φοιτήσει στην Ιεράπετρα από το ακριτικό Καστελλόριζο.

Σχόλια