default-image

7 στους 10 θα έχουν smartphone έως το 2020

Επιστήμη
7 στους 10 θα έχουν smartphone έως το 2020

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολοένα και μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά, αλλά και στις προτιμήσεις των καταναλωτών, φαίνεται πως καταλαμβάνουν με τα χρόνια τα smartphones ή αλλιώς «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα.

Σύμφωνα με την έκθεση Ericsson Mobility Report, 7 στους 10 ανθρώπους στον πλανήτη αναμένεται να χρησιμοποιούν κάποιο smartphone για την επικοινωνία τους έως το 2020, διπλάσιος δηλαδή αριθμός χρηστών σε σχέση με το 2015. Συγκεκριμένα, τουλάχιστον 6,1 δισεκατομμύρια άνθρωποι ή αλλιώς το 70% του πληθυσμού της Γης, θα έχουν στην κατοχή τους «έξυπνο» κινητό. Ως εκ τούτου, η ανάπτυξη των ευρυζωνικών δικτύων κινητής τηλεφωνίας αναμένεται να είναι ταχύτατη, καθώς εκτιμάται ότι σε διάστημα πέντε ετών θα καλύπτουν το 90% του παγκόσμιου πληθυσμού.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην έκθεση, η ραγδαία αυτή άνοδος του αριθμού των συνδρομητών, αλλά και η μεγάλη ζήτηση υπηρεσιών μέσω mobile data θα οδηγήσουν σε σημαντική αύξηση της συνολικής κίνησης δεδομένων μέσω των δικτύων κινητής τηλεφωνίας.

Συγκεκριμένα, η χρήση δεδομένων μέσω smartphone αναμένεται να δεκαπλασιαστεί έως το 2020.

Σημαντική αύξηση στον αριθμό νέων χρηστών «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων αναμένεται να καταγραφεί σε περιοχές όπως η Ασία, ο Ειρηνικός, η Μέση Ανατολή και η Αφρική. Όπως εκτιμά η Ericsson στην έκθεσή της, από τα συνολικά 3,5 δισεκατομμύρια νέων χρηστών που θα προστεθούν έως το 2020, τα δύο δισεκατομμύρια θα προέλθουν από την περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού και τα 750 εκατομμύρια χρηστών από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Πηγή: altsantiri.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News