Ειδήσεις

Επίσκεψη ΚΗΦΗ στο 1ο Δημοτικό Ν. Αλικαρνασσού

Όταν κάποιος "μπαίνει" στην τρίτη ηλικία αισθάνεται την ανάγκη, την οποία νιώθει σαν ιερή υποχρέωση, να μοιραστεί τις γνώσεις του με τη γενιά που τον ακολουθεί. Τη νέα γενιά. Στο ΚΗΦΗ (Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων) Νέας Αλικαρνασσού φαίνεται πως το ξέρουν αυτό πολύ καλά.

Έτσι επισκέφθηκαν το 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Αλικαρνασσού και συγκεκριμένα την Γ' Τάξη, κρατώντας μαζί τους υλικά που σε άλλη περίπτωση θα ήταν για τα σκουπίδια και τα μεταμόρφωσαν μπροστά στα έκπληκτα μάτια των μαθητών σε υπέροχα βραχιόλια, καλαθάκια, κάρτες και μολυβοθήκες.

Ηλικιωμένες γυναίκες, άφησαν στην άκρη τυχόν προβλήματα υγείας και μαζί με τις υπεύθυνες του προγράμματος κ. Ειρήνη Ζορμπαδάκη και την κοινωνική λειτουργό κ. Γεωργία Σταθάκη κάθισαν και πάλι στα θρανία για να μεταδώσουν τις γνώσεις τους στα παιδιά της τρίτης τάξης.

Αρχικά η επίσκεψη ήταν προγραμματισμένη να διαρκέσει μόνο μια ώρα. Όμως η ώρα πέρασε τόσο ευχάριστα που έμειναν πολύ περισσότερο.

«Φύγετε εσείς! Εγώ θα μείνω εδώ με τα παιδιά», είπε η κ. Άννα. «Η κ.  Αγγέλα, όπως μας είπε ξεχνούσε συνεχώς, αλλά όμως θυμόταν να μας δείξει πως φτιάχνονται τα βραχιόλια». Παρατήρησαν τα κορίτσια της Γ' Τάξης που ανήκαν στην ομάδα της κ. Αγγελικής.

Χαρούμενα πρόσωπα, θετική διάθεση, ευχές για καλό καλοκαίρι και υποσχέσεις πως η συνεργασία μας θα συνεχιστεί και την επόμενη σχολική χρονιά, έκλεισαν αυτή την πολύ εποικοδομητική δραστηριότητα  που ήταν αφιερωμένη στη μέρα του περιβάλλοντος.

Αυτή η συνεργασία επαληθεύει τις επιταγές της εποχής όπου τα σχολεία ως ανοικτά συστήματα αλληλεπιδρούν με το περιβάλλον, αφουγκράζονται τις ανάγκες του, μαθαίνουν από αυτό και συμπορεύονται.

Σχόλια