Ειδήσεις

Επαφές Κ. Δερμιτζάκη για το δρόμο Μιλάτου-Σισίου

Συνάντηση με το γενικό γραμματέα υπ. Εσωτερικών Κώστα Πουλάκη πραγματοποίησε ο βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Κωστής Δερμιτζάκης, προκειμένου να τον ενημερώσει για το μεγάλο πρόβλημα που έχει προκύψει με την απόφαση του πρώην γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ. Δεικτάκη να καταργήσει το δρόμο που συνέδεε τα χωριά Μίλατος και Σίσι που ήταν ενταγμένος στο ΣΧΟΟΑΠ του Δήμου Αγίου Νικολάου.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι εκπρόσωποι του Πολιτιστικού Συλλόγου Μιλάτου Γιώργος Λασιθιωτάκης, πρόεδρος του Πολιτιστικού Μιλάτου, και Νέστορας Μαρτίνοβιτς, ταμίας.

Κατά τη συνάντηση τόσο ο βουλευτής όσο και οι εκπρόσωποι του Πολιτιστικού Συλλόγου Μιλάτου ανέλυσαν στο γενικό γραμματέα «τα προβλήματα που έχουν προκύψει από το παράνομο κλείσιμο του συγκεκριμένου δρόμου» και παρέδωσαν φάκελο με τα σχετικά έγγραφα καθώς και φωτογραφίες οι οποίες «φανερώνουν τις αυθαιρεσίες που έχουν τελεστεί, τις καταστροφικές παρεμβάσεις στον αιγιαλό καθώς και τις καταπατήσεις της δημόσιας περιουσίας από την παρακείμενη ξενοδοχειακή μονάδα». Ζήτησαν την αποφασιστική παρέμβαση του υπουργείου ώστε «να αποκατασταθεί η λειτουργία του δρόμου με την ακύρωση της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που έχει αρνητικές συνέπειες τόσο στην καθημερινότητα των πολιτών όσο και στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής».

Εν συνεχεία υπήρξε ενημέρωση για το αίτημα του Δήμου Οροπεδίου για την οικονομική ενίσχυσή του για την αποκομιδή των απορριμμάτων, όπως και το αίτημα κατοίκων του πρώην Δήμου Μακρύ Γιαλού για επανασύσταση του Δήμου.  

Ο γενικός γραμματέας, αφού άκουσε με προσοχή τις παρεμβάσεις του βουλευτή και των εκπροσώπων Πολιτιστικού Συλλόγου Μιλάτου, δεσμεύτηκε να μελετήσει άμεσα τα θέματα που ετέθησαν και να ενημερώσει σχετικά με τις ενέργειες που προτίθεται να κάνει.

Σχόλια