Ειδήσεις

Συνεδριάζουν σήμερα Περιφερειακό και Δημοτικό Συμβούλιο

Με πλούσια ατζέντα και κοινή ημέρα διεξαγωγής, Περιφερειακό και Δημοτικό Συμβούλιο συνεδριάζουν σήμερα Δευτέρα, καλούμενα να λάβουν αποφάσεις για σημαντικά θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της καθημερινότητας των πολιτών.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο θα συνεδριάσει στις 2 το μεσημέρι στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης στην πλατεία Ελευθερίας. Από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ξεχωρίζουν η έγκριση απολογισμού της Περιφέρειας για το οικονομικό έτος 2014, καθώς και η έγκριση του προγράμματος έργων και εργασιών της Διεύθυνσης Δασών Ηρακλείου για το 2015. Εισηγητής στο θέμα αυτό θα είναι ο αντιπεριφερειάρχης Ευριπίδης Κουκιαδάκης.

Λίγες ώρες αργότερα και συγκεκριμένα στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα Ελευθερίου Βενιζέλου στη Λότζια θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου.

37 θέματα

Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι η αισθητική ανάπλαση των Άνω Ασιτών, διανοίξεις, ασφαλτοστρώσεις, τσιμεντοστρώσεις δρόμων, συντηρήσεις κτηρίων κ.ά. Από τα συνολικά 37 θέματα ημερήσιας διάταξης ξεχωρίζει το αίτημα που κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο ανάδοχος του έργου για την ανάπλαση της Μ. Αλεξάνδρου, με το οποίο ζητάει την παράταση των εργασιών μέχρι τις 30 Οκτωβρίου του 2015. Παράταση για την οποία η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων και Μελετών έχει αποφανθεί θετικά.

Πιάτσα ταξί

Το Δημοτικό Συμβούλιο καλείται επίσης αποφασίσει για την προσωρινή μεταφορά της πιάτσας ταξί της πλατεία Κορνάρους, από εκεί που είναι σήμερα, στην απέναντι πλευρά, στο Άγαλμα της Αρετούσας, επί της οδού Μαυρολένης, εξαιτίας των εργασιών ανάπλασης που πραγματοποιούνται στην περιοχή.

Κατά τη διάρκεια του συμβουλίου θα συζητηθεί επίσης η αναμόρφωση του προϋπολογισμού εξαιτίας των νέων δαπανών μισθοδοσίας που προκύπτουν από την επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας.

Αναλυτικά τα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου:

Προτάσεις-ερωτήσεις δημοτικών παρατάξεων.

1. Έγκριση 1ου Παραδοτέου της υπ. αρ. πρ. 191.749/31-12-2014 σύμβασης με τίτλο "Τεχνική βοήθεια Δήμου Ηρακλείου", "Διαφοροποιημένοι τύποι χωρικών ενοτήτων στο πλαίσιο τοπικού στρατηγικού σχεδίου για την ανάπτυξη του Δήμου Ηρακλείου", στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Τεχνική Υποστήριξη Εφαρμογής" και χρονική παράτασή της (παρουσίαση από τη μελετήτρια Τασία Λαγουδάκη).

2. Τροποποίηση τεχνικού προγράμματος και αναμόρφωσης προϋπολογισμού για την υλοποίηση της πράξης με τίτλο "Ανάπλαση και αισθητική αναβάθμιση της τοπικής κοινότητας Άνω Ασιτών του δήμου Ηρακλείου" (απόφαση 323/2015 Οικονομικής Επιτροπής).

3. 'Έγκριση του τρόπου εκτέλεσης του έργου "Ανάπλαση και αισθητική αναβάθμιση της τοπικής κοινότητας Άνω Ασιτών του δήμου Ηρακλείου".

4. Έργο "Διανοίξεις-αποκαταστάσεις δρόμων (με αυτεπιστασία)".

5. Έργο "Τσιμεντοστρώσεις αγροτικών δρόμων (με αυτεπιστασία)".

6. Έγκριση 2ου ανακεφαλαιωτικού πίνακα του έργου "Ασφαλτοστρώσεις δρόμων στις νέες δημοτικές ενότητες του δήμου Ηρακλείου".

7. Έγκριση 2ου ανακεφαλαιωτικού πίνακα του έργου "Αποκαταστάσεις διανοίξεων και κατασκευή μικρών τεχνικών έργων στο δήμο Ηρακλείου".

8. Έγκριση παράτασης της συνολικής προθεσμίας εκτέλεσης του έργου "Ανάπλαση-ανακατασκευή οδού Μ. Αλεξάνδρου".

9. Σύσταση επιτροπής παρακολούθησης και παραλαβής για το έργο με τίτλο "Ψηφιακή περιήγηση στην ιστορία της Νέας Αλικαρνασσού".

10. Ανάθεση για την τεχνική και οικονομική αξιολόγηση του έργου "Έργα περιβαλλοντικής αναβάθμισης και αποκατάστασης ΧΔΑ Πέρα Γαλήνων".

11. Διέλευση βαρέων οχημάτων.

12. Προσωρινή μεταφορά εγκεκριμένου τμήματος θέσεων στάσης (πιάτσα) ταξί.

13. Μελέτη κυκλοφοριακής ρύθμισης για την ασφαλτόστρωση τμήματος της οδού Σόλωνος περιοχής της Φορτέτσας του δήμου Ηρακλείου.

14. Απόφαση για παραχώρηση χρήσης σχολικών χώρων σε Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων και σε άλλους φορείς της τοπικής κοινωνίας για την πραγματοποίηση διαφόρων δραστηριοτήτων.

15. Έγκριση απολογιστικών στοιχείων Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ. Ηρακλείου για το διάστημα 01/01/2014 έως 31/12/2014.

16. Άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού για δημόσιες δωρεές Ν. 4039 περί Προστασίας Ζώων.

17. Έγκριση δημιουργίας νέου τραπεζικού λογαριασμού στην Τράπεζα της Ελλάδος και ορισμός εξουσιοδοτημένων οργάνων για την κίνησή του.

18. Έγκριση διενέργειας για προμήθεια τηλεπικοινωνιακού υλικού για την Πολιτική Προστασία.

19. Έγκριση και τοποθέτηση καμπίνων-κατανεμητών οπτικών ινών ιδιοκτησίας (ONU) Ο.Τ.Ε. Α.Ε.

20. Έγκριση διενέργειας για την προμήθεια ελληνικών-ευρωπαϊκών και σημαιών Δήμου για τις ανάγκες των υπηρεσιών του Δήμου έτους 2015.

21. Προμήθεια εξοπλισμού για το ΙΒ' Βρεφονηπιακό Σταθμό του Δήμου Ηρακλείου.

22. Προμήθεια επιβατικού αυτοκινήτου Δ/νσης Κοινωνικής Ανάπτυξης.

23. Τροποποίηση συμφωνητικού συνεργασίας μεταξύ Δήμου - ΕΣΔΑΚ - RECYCOM για τη διαχείριση μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης και υπόδησης στο πλαίσιο πρόληψης δημιουργίας αποβλήτων στο Δήμο Ηρακλείου.

24. Επικαιροποίηση αποφάσεων του Δ.Σ. σχετικά με τη "Διαχείριση των λιπών και των ελαίων για την προστασία του αποχετευτικού συστήματος της Δ.Ε.Υ.Α.Η." (απόφαση 91/2015 της Δ.Ε.Υ.Α.Η.).

25. Τιμολόγηση τραπεζών-συμπλήρωση κατηγορίας ξενοδοχείων (απόφαση 113/2015 Δ.Ε.Υ.Α.Η.).

26. Έγκριση πρόσληψης προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (με αντίτιμο) του Δ.Ο.Π.Α.Φ.Μ.Α.Η.

27.  Λήψη απόφασης εξωδικαστικού συμβιβασμού αποζημίωσης για ρυμοτομούμενο τμήμα στον Κ.Χ. 1888, περιοχής Άγιος Ιωάννης - Μεσαμπελιές - Φορτέτσα (απόφαση 328/2015 Οικονομικής Επιτροπής).

28. Αναμόρφωση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2015 (απόφαση 335/2015 Οικονομικής Επιτροπής).

29. Αναμόρφωση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2015 (απόφαση 337/2015 Οικονομικής Επιτροπής).

30. Αναμόρφωση προϋπολογισμού για τη μίσθωση τουαλετών από το Τμήμα Συντήρησης Κοινοχρήστων Χώρων του Δήμου Ηρακλείου (απόφαση 338/2015 Οικονομικής Επιτροπής).

31. Αναμόρφωση προϋπολογισμού και Ο.Π.Δ. (απόφαση 353/2015 Οικονομικής Επιτροπής).

32. Αναμόρφωση προϋπολογισμού έτους 2015 για τη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Δήμου Ηρακλείου και Ι.Τ.Ε. για την εκτέλεση του ερευνητικού προγράμματος "Ερευνητικό έργο για τη διερεύνηση των επιπτώσεων των ακραίων καιρικών φαινομένων και της κλιματικής αλλαγής στα ενετικά τείχη και στο δυτικό παραλιακό μέτωπο του δήμου Ηρακλείου" (απόφαση 380/2015 Οικονομικής Επιτροπής).

33. Αναμόρφωση προϋπολογισμού έτους 2015 και τεχνικού προγράμματος για την εκτέλεση του έργου με τίτλο "Ανακατασκευή μόνωσης κτιρίου LOGGIA και αναβάθμιση κλιματισμού αίθουσας Δημοτικού Συμβουλίου" (απόφαση 381/2015 Οικονομικής Επιτροπής).

34. Αναμόρφωση προϋπολογισμού για την κάλυψη δαπανών μισθοδοσίας λόγω επανασύστασης της Δημοτικής Αστυνομίας (απόφαση 357/2015 Οικονομικής Επιτροπής).

35. Αναμόρφωση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2015 για το έργο με τίτλο "Συντήρηση κτιρίου στον οικισμό του Αγίου Μύρωνα" (απόφαση 372/2015 Οικονομικής Επιτροπής).

36. Έγκριση μετάβασης του αντιδημάρχου Πολεοδομίας κ. Αναστασάκη Ιωάννη στις Βρυξέλλες .  

37. Αναφορά στοιχείων έρευνας για το οικογενειακό ταφοπέδιο με αριθμό 46 στη θέση Β στο κοιμητήριο Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης.

38. Ανανέωση παραγωγικής άδειας Λαϊκών Αγορών (Σκιβαλάκη Φ., Συκιωτάκη Μ., Μπαξιβάνης Ευσ., Αναπολιτάκη Ευτ. ).

39. Ανανέωση παραγωγικής άδειας Λαϊκών Αγορών (Σερκεδάκης Σ., Λουκαδάκης Ι., Τριανταφύλλου Ε., Τριανταφύλλου Π., Αϊβαλιώτης Γ., Σιδεράκης Ν., Παπαδάκης Α., Νικολιδάκης Ε.).

40. Ανανέωση επαγγελματικών αδειών πωλητών λαϊκών αγορών (Σεραφειμόπουλος Σ. κ.λπ.).

41. Μεταβολή στις επαγγελματικές άδειες πωλητών λαϊκών αγορών.

42. Αίτημα της κ. Μελισσείδη-Κρητικού Ιωάννας.

43. Υιοθεσία χώρων πρασίνου.

44. Επιστροφή χρημάτων αχρεωστήτως καταβληθέντων .

45. Διακανονισμός οφειλών δημοτών.

Σχόλια