Ειδήσεις

Νεφώσεις και βροχές προβλέπονται για σήμερα και αύριο

Χαμηλή θερμοκρασία και τάσεις για τοπικές βροχές και καταιγίδες θα αποτελούν τα χαρακτηριστικά του καιρού έως τουλάχιστον και αύριο Τρίτη στην Κρήτη. Τάσεις που φαίνεται να εξαλείφονται από την Τετάρτη και μετά, σύμφωνα με τις πρώτες μετεωρολογικές προβλέψεις του Μανόλη Λέκκα, χωρίς όμως να μας επισκέπτονται ακόμα οι υψηλές θερμοκρασίες.

Η εξήγηση για το ψυχρό κλίμα που επικρατεί αυτή την εποχή, παρά το ότι μπήκαμε στον Ιούνιο, όπως είπε ο κ. Λέκκας, είναι ότι «όλο αυτό οφείλεται σε μια ψυχρή αέρια μάζα, η οποία βρίσκεται πάνω από την περιοχή της Κρήτης και δημιουργεί ειδικά το σαββατοκύριακο συνθήκες αστάθειας, με πιθανό το ενδεχόμενο εκδήλωσης τοπικών βροχών ή και καταιγίδων», όπως αυτή που σημειώθηκε ανατολικά των Χανίων χθες.

Συγκεκριμένα, για σήμερα Δευτέρα προβλέπεται να διατηρούνται οι συνθήκες αστάθειας, που θα έχουν τη μορφή εκτεταμένων νεφώσεων. Και οι οποίες, όπως είπε ο κ. Λέκκας, ιδιαίτερα το μεσημέρι και προς το απόγευμα αναμένεται να εκδηλώσουν τοπικές βροχές και καταιγίδες, χωρίς όμως να συνοδεύονται από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο υπόλοιπο νησί από βόρειες γενικά διευθύνσεις, εξασθενημένοι, ενώ στα ανατολικά από δυτικές έως βορειοδυτικές διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ στα δυτικά και 3-4 στα ανατολικά.

Η θερμοκρασία, ωστόσο, δε θα σημειώσει τάσεις ανόδου, αφού και σήμερα θα κυμανθεί στους 23-24 βαθμούς στα βόρεια και στους 25-26 βαθμούς στα νότια.

Αύριο Τρίτη θα επικρατήσει το ίδιο περίπου σκηνικό του καιρού με αυτό της Δευτέρας, με τις νεφώσεις να εμφανίζονται πιο ισχυρές το μεσημέρι και με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στο Ηράκλειο και στην ανατολική Κρήτη αυτή τη φορά.

Από την Τετάρτη οι καιρικές συνθήκες βελτιώνονται, αν και πάλι εμφανίζεται μια πιθανότητα βροχόπτωσης στην ανατολική Κρήτη. Ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες δεν αναμένονται ακόμα, με τη θερμοκρασία στη θάλασσα να διατηρείται το διάστημα αυτό στους 20 βαθμούς Κελσίου κατά μέσο όρο.

Μαρία Αντωνογιαννάκη

Σχόλια