Ειδήσεις

Κρίσιμη αξονική για τη Λετονή που κεραυνοβολήθηκε στην Κνωσό

Αγώνα για τη ζωή της συνεχίζει να δίνει για δέκατη ημέρα σήμερα η 30χρονη Λετονή, θύμα του κεραυνού που το πρωί της Παρασκευής 29 Μαΐου έστειλε στο νοσοκομείο 17 συνολικά τουρίστες, την ώρα που έκαναν την περιήγησή τους στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού.

Η 30χρονη εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Βενιζελείου σε σταθερή κατάσταση, πράγμα αρκετά «ευχάριστο και ικανοποιητικό», σύμφωνα με το διοικητή ΠΑΓΝΗ-ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟΥ Νίκο Χαριτάκη. Σήμερα το πρωί αναμένεται να επαναληφθεί η αξονική τομογραφία εγκεφάλου, προκειμένου, όπως ο ίδιος σημείωσε, να διαπιστωθεί σε ποια κατάσταση βρίσκεται ο εγκέφαλός της μετά την ηλεκτροπληξία που υπέστη. Έτσι οι θεράποντες ιατροί θα είναι σε θέση να δώσουν απάντηση στο εάν υπάρχει το ενδεχόμενο τη 30χρονη να συνοδεύει μόνιμη εγκεφαλική βλάβη. Οι υπόλοιπες ζωτικές λειτουργίες της, ωστόσο, είναι σε πολύ καλή κατάσταση.

Η προσπάθεια των γιατρών

Η 30χρονη αρχικά έχει υποβληθεί σε αξονική τομογραφία εγκεφάλου. Σύμφωνα με το πόρισμα, ο εγκέφαλός της παρουσιάζει ένα διάχυτο οίδημα, καθώς οι ανακοπές που υπέστη δεν άφησαν ανέπαφο τον εγκέφαλο, καθώς και αυξημένη ενδοκρανιακή πίεση.

Στη συνέχεια τής έγινε νευροχειρουργική επέμβαση προκειμένου να βελτιωθεί η κατάσταση της πίεσης στον εγκέφαλό της, με τους θεράποντες ιατρούς να κάνουν ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να βελτιώσουν την κατάσταση της υγείας της. Στο πλευρό της όλο αυτό το διάστημα παραμένει συνεχώς, απαρηγόρητος, ο σύζυγός της, ο οποίος χρειάστηκε να λείψει από δίπλα της μόνο για λίγο.

Όταν, δηλαδή, έπρεπε να επιστρέψει στην πατρίδα τους για να αφήσει το 5 ετών παιδί τους, το οποίο έχει υποστεί μεγάλη σωματική αλλά και ψυχολογική ταλαιπωρία. Ξαναγύρισε όμως πάλι κοντά της, παρακολουθεί την πορεία της υγείας της νυχθημερόν και προσεύχεται για εκείνη. Μέχρι τώρα τουλάχιστον δεν έχει εκφράσει την επιθυμία η 30χρονη να συνεχίσει τη νοσηλεία της σε κάποιο νοσοκομείο της πατρίδας τους ή σε άλλη χώρα του εξωτερικού.

Στο νοσοκομείο εγκυμονούσα φύλακας: Ευτυχώς είναι καλά μαμά και παιδί

Νέα είδηση αποτελεί το ότι λίγο έλειψε να έχουμε κι άλλα δυσάρεστα από το περιστατικό με τον κεραυνό στην Κνωσό. Μια φύλακας του αρχαιολογικού χώρου της Κνωσού, η οποία βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο κύησης, χρειάστηκε επίσης να διακομισθεί εσπευσμένα μαζί με τους 17 τουρίστες, ανάμεσά τους και τρία παιδιά, που με εγκαύματα και τραύματα μεταφέρθηκαν σε Βενιζέλειο και ΠΑΓΝΗ εκείνη την ημέρα.

Η γυναίκα βρισκόταν στο χώρο του αρχαιολογικού μνημείου της Κνωσού, όπου και εργάζεται, όταν έπεσε ο κεραυνός. Το όλο περιστατικό, μετά το αρχικό σοκ που της προκάλεσε, είχε ως αποτέλεσμα να την πιάσουν πόνοι. Λόγω λοιπόν του ότι εγκυμονούσε, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου και τις έγιναν όλες οι απαραίτητες προληπτικές εξετάσεις. Και αφού, παρά το φόβο και την αγωνία που υπέστη, διαπιστώθηκε ότι τόσο εκείνη όσο και το παιδί που κυοφορεί είναι καλά στην υγεία τους, πήρε εξιτήριο έχοντας γλιτώσει τα χειρότερα...

Μαρία Αντωνογιαννάκη

Σχόλια