Ειδήσεις

Ημερίδα της Περιφέρειας για τη μετανάστευση

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Γραφείο Ελλάδος του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης διοργανώνουν ημερίδα ενημέρωσης σχετικά με το πρόγραμμα "Εθελοντικών Επιστροφών και Επανένταξης" σήμερα Δευτέρα 8 Ιουνίου στις 11:30 π.μ. στην αίθουσα "Καστελλάκη" του Εμπορικού Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Στην εκδήλωση θα γίνει παρουσίαση της συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης και του Γραφείου Ελλάδος του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, ενώ θα ακολουθήσει παρουσίαση και συζήτηση επί του Προγράμματος Εθελοντικών Επιστροφών και Επανένταξης.

Προσκεκλημένοι είναι εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών και των επαγγελματικών οργανώσεων, των ΜΜΕ και της κοινωνίας των πολιτών.

Από το 2010, το Γραφείο Ελλάδος του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης υλοποιεί το Πρόγραμμα Εθελοντικής Επιστροφής και Επανένταξης Υπηκόων Τρίτων Χωρών, με χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επιστροφής (75%) και το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (25%).

Στα πλαίσια της προσπάθειας συνεπούς παρουσίας εξειδικευμένου προσωπικού του ΔΟΜ Ελλάδος σε κάθε περιοχή και των δράσεων κοινωνικής ένταξης ευπαθών κοινωνικών ομάδων που υλοποιεί η Περιφέρειας Κρήτης, κρίθηκε αναγκαία η ύπαρξη παροχής των υπηρεσιών του ΔΟΜ στην Περιφέρεια της Κρήτης, προς όφελος των μεταναστών και της τοπικής κοινωνίας.

Στο χώρο, όπου θα διεξαχθεί η ημερίδα, θα φιλοξενηθεί και η έκθεση φωτογραφίας "kinesis & taxis".

Οι επισκέπτες της έκθεσης θα παρακολουθήσουν εικόνες ως μια διαδρομή στο χρόνο και το χώρο των διεθνών αποστολών του Οργανισμού, όπου και όποτε η ανάγκη και οι συνθήκες προκαλούσαν το μαζικό εκτοπισμό πληθυσμών, ως μετακίνηση με συγκεκριμένο προορισμό ή απλά ως διαφυγή για επιβίωση.

Οι εικόνες αυτές αποτυπώνουν τις βασικές αρχές και αξίες του ΔΟΜ για διαχείριση της μετανάστευσης με ανθρωπιστικούς όρους.

Το πρόγραμμα της ημερίδας έχει ως εξής:

11:30: Άφιξη - εγγραφές

12.00: Χαιρετισμοί

-Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης

-Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός

-Επιτελάρχης Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος, κ. Εμμανουήλ Κατριαδάκης

-Διευθυντής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ευρωπαϊκών και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, αστυνομικός διευθυντής, κ. Μαρκετάκης Παναγιώτης

-Γενικός αστυνομικός διευθυντής Περιφέρειας Κρήτης, υποστράτηγος, κ. Μιχάλης Καραμαλάκης

-Διοικητής Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος Κρήτης, αρχιπλοίαρχος Λ.Σ., κ. Γιώργος Σεφεριάδης

-Επικεφαλής ΔΟΜ Ελλάδος, κ. Δανιήλ Εσδράς

12:30: Παρουσίαση Προγράμματος Εθελοντικών Επιστροφών και Επανένταξης

12:45: Συζήτηση-ερωτήσεις σχετικά  με το Πρόγραμμα Εθελοντικών Επιστροφών και Επανένταξης

13:15: Βραβεύσεις

13:30: Λήξη εκδήλωσης

Ακολουθεί παράθεση ελαφρού γεύματος στο χώρο της εκδήλωσης.

Σχόλια