default-image

Ζωή-μαρτύριο για 54χρονη που πάσχει από ελεφαντίαση (video)

Κρήτη
Ζωή-μαρτύριο για 54χρονη που πάσχει από ελεφαντίαση (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατάκοιτη εδώ και τέσσερα χρόνια, πάσχοντας από ελεφαντίαση στο κάτω αριστερό άκρο, αλλά και με σοβαρά αναπνευστικά και καρδιολογικά προβλήματα, ζει μια 54χρονη γυναίκα στο Ηράκλειο, που έστειλε μήνυμα απόγνωσης, βιώνοντας, όπως εξήγησε, την απόλυτη εγκατάλειψη.

Για να χειρουργηθεί απαιτούνται 60 χιλιάδες ευρώ, που δεν έχει, ενώ ακόμη και η φιάλη οξυγόνου που χρησιμοποιεί τής στοιχίζει ανά τρεις ημέρες 200 ευρώ, τα οποία δεν μπορεί να καλύψει.

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_6mel97ht/

Στα 35 περίπου χρόνια της, η κ. Ελευθερία Ρουμελιανάκη, έχοντας γεννήσει τρία παιδιά και έχοντας μια φυσιολογική ζωή, μετά από μια επέμβαση θυρεοειδή, είδε τη ζωή της να αλλάζει. Τα πόδια της να πρήζονται, το σώμα της να αλλάζει και την ελεφαντίαση στο κάτω αριστερό άκρο της να την "κρατά" στην κυριολεξία δέσμια μιας ζωής που η ίδια περιγράφει μόνο με την κόλαση.

Η ίδια και ο σύζυγός της, με μια μικρή σύνταξη και ένα επίδομα από την πρόνοια, αδυνατούν να συντηρήσουν το φτωχικό σπίτι που νοικιάζουν στην περιοχή της Αγίας Αικατερίνης Πατελών στο Ηράκλειο. Επιπλέον τα σοβαρά προβλήματα υγείας ενισχύει το αναπνευστικό της που απαιτεί φιάλη 200 ευρώ τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα.

Σε κάθε της προσπάθεια να σκεφτεί έστω ότι η ζωή της μπορεί να αλλάξει, η κ. Ελευθερία "σκόνταφτε", όπως εξηγεί, στη φτώχεια της, αφού, εκτός από τον ιδιωτικό τομέα, στο Δημόσιο μέχρι σήμερα δεν μπόρεσε πουθενά να βρει τη λύση που θα την απομάκρυνε από το κρεβάτι της ακινησίας και του πόνου.

Ράνια Μωραΐτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News