default-image

Στη Λότζια ο Ν.Ξυδάκης

Κρήτη
Στη Λότζια ο Ν.Ξυδάκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τον αναπληρωτή Υπουργό Πολιτισμού κ. Νίκο Ξυδάκη συναντήθηκε σήμερα το πρωί  στη Λότζια ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός.

Στη σύσκεψη που ακολούθησε συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου κ. Γρηγόρης Πασπάτης, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Τουρισμού και Εθελοντισμού κα. Αριστέα Πλεύρη, ο Αντιδήμαρχος Χωροταξικού Σχεδιασμού και Πολεοδομίας κ. Γιάννης Αναστασάκης. Στη σύσκεψη συμμετείχε και ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής κ. Μύρωνας Μιχαηλίδης.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου συζήτησε με τον αναπληρωτή Υπουργό Πολιτισμού κ. Ξυδάκη τόσο το θέμα του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου, όσο και αυτό των Ενετικών Τειχών καθώς επίσης και το θέμα της ίδρυσης Ινστιτούτου Μελέτης Μινωικού Πολιτισμού.

Νωρίτερα ο αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού κ. Νίκος Ξυδάκης είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στην Ενετική Λότζια, στο αίθριο και στην αίθουσα «Ελευθερίου Βενιζέλου» που συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ άκουσε με προσοχή όλες τις λεπτομέρειες για το εντυπωσιακό κτίριο που στεγάζει το Δήμο Ηρακλείου.

Αμέσως μετά τη σύσκεψη ο αν. Υπουργός Πολιτισμού με τον Δήμαρχο Ηρακλείου, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού μετέβησαν στο Info Point όπου και ξεναγήθηκε ο Υπουργός.

Ακολούθησε επίσκεψη στην έκθεση χαρακτικών με τον τίτλο «Πολλαπλά» στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, αλλά και στο μπαζάρ βιβλίου από τις εκδόσεις της «Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης», που έχουν διοργανωθεί στα πλαίσια του διημέρου των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Ηρακλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News