Ειδήσεις

"Δε θα διευκολύνουμε την κυβέρνηση αν δεν έχει πλειοψηφία"

Η χώρα δεν έχει απεριόριστο χρόνο και το ΠΑΣΟΚ δεν θα διευκολύνει να σταθεί μια κυβέρνηση αν δεν έχει πλειοψηφία, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος ψήφισε για την ανάδειξη των 130 μελών της νέας Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Ο κ. Βενιζέλος απάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Νίκου Βούτση ότι αν γίνουν εκλογές τώρα δεν θα χρειαστούν διερευνητικές εντολές και υπηρεσιακή κυβέρνηση: «Επειδή τώρα θ' αναβιώσει πιο έντονα η ιδιότητά μου του καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου, έχω να παρακαλέσω τον κ. Βούτση να δει προσεκτικά την ειδική διάταξη της παρ. 4 του άρθρου 41 που προβλέπει τι γίνεται τον πρώτο χρόνο μετά από εκλογές. Μπορεί να εφαρμοστεί μόνο η διαδικασία των διερευνητικών εντολών ή αν η κυβέρνηση διατηρεί τη δεδηλωμένη, η διαδικασία του διορισμού εκλογικής κυβέρνησης είτε οικουμενικής είτε υπηρεσιακής με Πρόεδρο Ανωτάτου Δικαστηρίου».

Ταυτόχρονα, όπως αναφέρει το naftemporiki.gr, επιτέθηκε στην κυβέρνηση για την «αμέριμνη στάση της». «Ο χρόνος τρώγεται, χάνεται, δεν κερδίζεται. Αυτή η αμέριμνη στάση της κυβέρνησης ότι "δεν πειράζει, πέρασαν 5 μήνες, ας περάσουν 10, 15, δεν έχουμε πρόβλημα" είναι επικίνδυνη, είναι υπονομευτική για την οικονομία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εν όψει της συμφωνίας και τη στάση που θα τηρήσει το ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι «δεν θα διευκολύνουμε μια κυβέρνηση να σταθεί, αν δεν έχει πλειοψηφία».

«Θέλουμε συμφωνία, ν' αξιολογήσουμε το περιεχόμενο. Θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι η κυβέρνηση έχει δεδηλωμένη πλειοψηφία στη Βουλή και από εκεί κει και πέρα ν' ακούσουμε ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα. Ακόμη περιμένω απάντηση του κ. Τσίπρα για το πότε είναι ο δικός του σχεδιασμός να βγει η χώρα από το μνημόνιο και να περάσει στην κανονικότητα», συνέχισε.

Σε ότι αφορά στην πορεία του ΠΑΣΟΚ ο κ. Βενιζέλος είπε ότι το κόμμα περνάει σε μια νέα φάση, σε μια νέα εποχή και επισήμανε: «Το ΠΑΣΟΚ είναι τώρα μικρό και ακρωτηριασμένο. Αλλά είναι ο καταλύτης για πολύ σημαντικές εξελίξεις στον ευρύτερο χώρο της Δημοκρατικής Παράταξης και στον ευρύτατο χώρο του προοδευτικού Κέντρου, που είναι η κινητήρια δύναμη για ο,τιδήποτε καλό έχει συμβεί στο έθνος και την κοινωνία».

Τέλος, ευχήθηκε ο προεκλογικός αγώνας των τριών υποψηφίων για την προεδρία του κόμματος να είναι ευπρεπής και συντροφικός.

Σχόλια