Ειδήσεις

Δράσεις του δρόμου και του πολιτισμού

Η δημοτική κίνηση "Ηράκλειο, ενεργοί πολίτες", οργανώνει μικρές καλλιτεχνικές παρεμβάσεις με τίτλος "Δράσεις του δρόμου και του πολιτισμού".

Σχετική είναι η παρακάτω ανακοίνωση:

«Η πόλη μας έχει μια πλούσια, βαριά πολιτιστική κληρονομιά, που αξίζει να αναδειχτεί και να συνεχιστεί. Υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν και δουλεύουν γι αυτό, ενάντια σε κάθε προσπάθεια εμπορευματοποίησης και αλλοίωσης, αυτού του πολιτιστικού πλούτου.

Επειδή πιστεύουμε, ότι ο πολιτισμός, μπορεί να ανταπεξέλθει στην κρίση που μαστίζει τη χώρα μας, επειδή το Ηράκλειο κρύβει ένα τεράστιο πολιτιστικό δυναμικό, επειδή έχουμε χρέος και όφελος να φέρουμε στην επιφάνεια, ντόπιους και αξιόλογους ανθρώπους του πολιτισμού, επειδή η παιδεία μας και η κληρονομιά μας, δεν μας επιτρέπουν να σιωπούμε, επειδή είναι χρέος της Πολιτείας να στηρίζει και να αναδεικνύει όλες τις σοβαρές πολιτιστικές προσπάθειες που γίνονται από ντόπιους ανθρώπους που υπηρετούν με σεβασμό την Τέχνη, προσφέροντας βήμα.

Είναι υπόθεση όλων μας να γίνει ο πολιτισμός μας σημείο αναφοράς και τρόπος ζωής!

Για το σκοπό αυτό η θεματική ομάδα πολιτισμού των «Ενεργών Πολιτών» διοργανώνει, τη Δευτέρα 8 Ιουνίου στις 8 το βράδυ μπροστά από τη βασιλική του Αγίου Μάρκου, μικρές καλλιτεχνικές παρεμβάσεις με τη συμμετοχή πολλών ντόπιων καλλιτεχνών».  

Σχόλια