Ειδήσεις

H ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων

Ανακοίνωση για τα επεισόδια που είχαν ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια έκρυθμη κατάσταση στην προχθεσινή εκδήλωση για την παιδεία στα Χανιά, παρουσία της Άννας Διαμαντοπούλου, εξέδωσε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χανίων.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώην υπουργός Παιδείας κ. Άννα Διαμαντοπούλου, αναφερόμενη στα επεισόδια που έγιναν κατά την εκδήλωση της Πρωτοβουλίας "Παιδεία 2015", έκανε λόγο για γεγονότα που έχουν επαναληφθεί στο παρελθόν σε διάφορες περιοχές της χώρας από «ακραίες μειοψηφίες», κάτι που προκάλεσε και την απάντηση από πλευράς της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τα μέλη της οποίας αναφέρουν μεταξύ άλλων πως «οι θεωρίες των δύο άκρων, που τόσο πολύ ευνόησαν το ναζισμό το τελευταίο διάστημα και που προσπάθησαν να νεκραναστήσουν οι οργανωτές της εκδήλωσης, μιλώντας περί "φασιστών της αριστεράς", θα μπορούσαν να προκαλέσουν γέλια αν δεν ήταν επικίνδυνες».

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Ιερή οργή κυρίευσε το μνημονιακό κατεστημένο της πόλης έπειτα από τη διαδήλωση των φοιτητών και την παρουσία τους στην εκδήλωση για την παιδεία που οργάνωνε η πρωτοβουλία "Παιδεία 2015" με την πρώην υπουργό κ. Διαμαντοπούλου.

Για μια ακόμη φορά μίλησαν για "μειοψηφίες", για "γεγονότα ντροπής", για "φασισμό". Δε δίστασαν με τον πιο προκλητικό τρόπο να ταυτίσουν τους διαδηλωτές φοιτητές, με τη φασιστική "καρφίτσα" της δεκαετίας του '60.

Είναι εντυπωσιακό ότι κανείς από όλες αυτές τις κυρίες και τους κύριους της πρωτοβουλίας "Παιδεία 2015", κανείς από όλους τους άρχοντες, δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους δεν είχε εκστομίσει παρόμοιους χαρακτηρισμούς όταν επί υπουργίας της εκλεκτής τους προσκεκλημένης έκλεισαν τα δημοτικά σχολεία στα χωριά των Χανίων, ανάμεσα στα 1.597 σχολεία που έκλεισαν σε όλη τη χώρα. Δεν είπαν κουβέντα για τα χιλιάδες τμήματα που συγχωνεύτηκαν, για το στοίβαγμα των μαθητών ανά τάξη, καθώς και για την αναστολή δημιουργίας νέων σχολείων όπως το 3ο δημοτικό Κουνουπιδιανών, το 2ο Χρυσοπηγής ή το 2ο γυμνάσιο Νέας Κυδωνίας. Δε μίλησαν ποτέ για "ντροπή" όταν το 2011 η κυρία Διαμαντοπούλου είχε αφήσει τα σχολεία χωρίς βιβλία μέχρι το Δεκέμβρη και το μάθημα γίνονταν με φωτοτυπίες, ούτε όταν τα σχολεία, με τις συγχωνεύσεις των σχολικών επιτροπών, αφέθηκαν χωρίς χρήματα, για να καλύψουν τα στοιχειώδη λειτουργικά τους έξοδα. Δε λένε κουβέντα για το ότι με δική τους ευθύνη οι μεταφορές των μαθητών κάθε χρόνο βρίσκονται στον αέρα, αναγκάζοντας τους γονείς να πληρώνουν και γι' αυτό. Δεν έβγαλαν άχνα όταν απολύονταν οι καθηγητές και όταν μόνο στο νομό Χανίων χάθηκαν 260 από τις 1.300 θέσεις εργασίας καθηγητών εξαιτίας της αύξησης του ωραρίου στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Το ίδιο και όταν πάνω από 150 εργαζόμενοι φοιτητές πετάχτηκαν έξω από το Πολυτεχνείο Κρήτης.

Δε μίλησαν για όλα αυτά, και τόσα άλλα, γιατί πολύ απλά συναινούσαν.

Μιλούν για μειοψηφίες αλλά φαίνεται ότι δεν μπήκαν στον κόπο να μετρήσουν πόσοι απ' τους ίδιους βρίσκονταν στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου. Δεν ήταν πάνω από 40. Ας συγκριθούν με τους χιλιάδες μαθητές που πέρσι ζητούσαν με τις καταλήψεις τους, παρά την τρομοκρατία, την κατάργηση του "Νέου" σχολείου της κυρίας Διαμαντοπούλου. Ας κάνουν τον κόπο να συγκριθούν με τους εκατοντάδες καθηγητές που γέμιζαν ασφυκτικά τις γενικές συνελεύσεις της ΕΛΜΕ στο 1ο Γυμνάσιο Χανίων, ενάντια στις απολύσεις και τις διαθεσιμότητες. Ας μετρηθούν με τους 1.000 και πλέον δάσκαλους και νηπιαγωγούς του νομού που αρνήθηκαν στην πράξη το τερατούργημα της αξιολόγησης. Πράγματι, όλοι αυτοί οι κύριοι εκτός από την πλήρη αντιστροφή της πολιτικής πραγματικότητας επιχειρούν και την πλήρη αντιστροφή των μαθηματικών.

Οι θεωρίες των δύο άκρων, που τόσο πολύ ευνόησαν το ναζισμό το τελευταίο διάστημα και που προσπάθησαν να νεκραναστήσουν οι οργανωτές της εκδήλωσης, μιλώντας περί "φασιστών της αριστεράς", θα μπορούσαν να προκαλέσουν γέλια αν δεν ήταν επικίνδυνες.

Τέλος επειδή κάποιοι από τους κύριους αυτούς είναι εκπαιδευτικοί και μάλιστα πανεπιστημιακοί δάσκαλοι και ξέρουμε ότι επιμόνως ζητούν την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, ας τους θυμίσουμε ένα στοιχειώδη παιδαγωγικό κανόνα: ο δάσκαλος, πόσω μάλλον ο πανεπιστημιακός δάσκαλος ποτέ δε βρίζει τους μαθητές του, όσο "ζωηροί" και να είναι. Για μια ακόμη φορά κύριοι χάσατε την ψυχραιμία σας. Ντροπή σας».

Σχόλια