default-image

Άλλος ένας τελικός για την Γουίλιαμς

Σπορ
Άλλος ένας τελικός για την Γουίλιαμς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε έναν ακόμη τελικό θα συμμετάσχει η Σερένα Γουίλιαμς, καθώς επικράτησε της Λούσι Σαφάροβα με 6-3, 6-7(2), 6-2 και θα διεκδικήσει τον τίτλο του απλού γυναικών στο Roland Garros.

Η 34χρονη Γουίλιαμς μετά τον τίτλο στο Αυστραλιανό Όπεν, θριάμβευσε και στο γαλλικό Όπεν για 3η φορά στην καριέρα της (1999, 2010) και έγινε η 3η μόλις αθλήτρια στο επαγγελματικό τένις που φθάνει στους 20 τίτλους σε Grand Slam, πίσω από την Αυστραλή Μάργκαρετ Κερτ των 24 τίτλων και την Γερμανίδα Στέφι Γκραφ των 22.

Η Σερένα Γουίλιαμς μπήκε στο κεντρικό κορτ του γαλλικού Όπεν για τον 25ο τελικό σε Grand Slam κι αυτό το στοιχείο από μόνο του έδινε στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης τον τίτλο του φαβορί απέναντι στην 28χρονη Τσέχα Λούσι Σαφάροβα, που εμφανιζόταν για πρώτη φορά σε τελικό Grand Slam και στις προηγούμενες 40 παρουσίες της για αυτά σαν καλύτερο μέχρι σήμερα αποτέλεσμα είχε να επιδείξει τον ημιτελικό του Wimbledon το 2014.

Χωρίς να παίξει στο φουλ, η Γουίλιαμς επιβεβαίωσε τα προγνωστικά στην αρχή του ματς και κάνοντας το μπρέικ που χρειαζόταν, στη συνέχεια έκανε σωστή συντήρηση και μπήκε σε θέση ισχύος. Και στο δεύτερο η εικόνα ήταν παρόμοια, με την Τσέχα να μην δείχνει πως μπορεί να κάνει νέο «θαύμα» (μετά την πρόκρισή της στον τελικό). Η Αμερικανίδα, λοιπόν, προηγήθηκε 4-1 γκέιμ (με διπλό μπρέικ), πήγαινε... καρφί για τον τίτλο, αλλά συνέβη το απίστευτο! Η Σαφάροβα το πήρε απόφαση να παίξει πιο επιθετικά κι έριξε στα «σχοινιά» την μεγάλη της αντίπαλο.

Αφού λοιπόν ισοφάρισε σε 4-4, αφού έμεινε ζωντανή όταν κλήθηκε να «σπάσει» ξανά την Σερένα (που σέρβιρε στο 6-5 για το ματς), εν τέλει στο τάι μπρέικ ανάγκασε άπαντες να σηκωθούν όρθιοι και να χειροκροτήσουν την επική της ισοφάριση.

Στο τρίτο, η Τσέχα προηγήθηκε με 2-0 (με σερί 8-2 γκέιμ)! Κι εκεί ήταν που… ξύπνησε το μεγάλο θηρίο! Η Γουίλιαμς είπε να μην αφήσει να της γλιστρήσει ακόμα μια κούπα, είπε να παίξει σαν πραγματικά κορυφαία, η αντίπαλός της έμεινε από δυνάμεις και με έξι σερί γκέιμ, έκανε την ολική επαναφορά, ανεβαίνοντας στον θρόνο του γαλλικού Όπεν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News