Ειδήσεις

Στα γραφεία της Ομοσπονδίας ΑμεΑ Κρήτης ο Π. Κουρουμπλής

Επίσκεψη στα γραφεία της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Κρήτης πραγματοποίησε σήμερα Σάββατο ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής συνοδευόμενος από το βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ νομού Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη.

Κατά τη συνάντηση, τέθηκαν υπόψη των κ.κ. Κουρουμπλή και Βαρδάκη τα σοβαρά και χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ΑμεΑ, όπως η συμμετοχή σε φάρμακα και οι επιτροπές ΚΕΠΑ που υπολειτουργούν, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα, στη συγκεκριμένη κατηγορία των συνανθρώπων μας. Επίσης τέθηκε το ζήτημα της οριστικοποίησης του ποσοστού αναπηρίας στις χρόνιες παθήσεις και η περικοπή του εξωιδρυματικού επιδόματος παραπληγίας-τετραπληγίας, κατά τη νοσηλεία των δικαιούχων σε οποιασδήποτε μορφής νοσηλευτικό ίδρυμα και για όσο διάστημα νοσηλεύονται.

Από την πλευρά τους τόσο ο κ. Κουρουμπλής όσο και ο κ. Βαρδάκης δεσμεύτηκαν ότι θα κινηθούν σε κατεύθυνση επίλυσης των προβλημάτων αυτών, που χρόνια ταλανίζουν τα ΑμεΑ. Επιπλέον ο κ. Βαρδάκης ενημέρωσε την Ομοσπονδία ότι ήδη έχει ξεκινήσει η διαβούλευση και την ερχόμενη εβδομάδα θα εισαχθεί στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που θα άρει πολλές αδικίες αναφορικά με ζητήματα που αφορούν την ευαίσθητη αυτή κοινωνική ομάδα.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση των κ.κ. Κουρουμπλή και Βαρδάκη με τη διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης. Η συνάντηση είχε κύριο θέμα την ανάπτυξη ενός δικτύου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Σχόλια