default-image

Στις διαδηλώσεις στο Μόναχο κατά της G7 ο Αρ. Συγγελάκης

Απόψεις
Στις διαδηλώσεις στο Μόναχο κατά της G7 ο Αρ. Συγγελάκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στις διαδηλώσεις εναντίον της Συνόδου των Ηγετών των επτά ισχυρότερων χωρών του κόσμου (G7) συμμετέχει, εκ μέρους του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Αριστομένης Συγγελάκης, όπου και θα θέσει το ζήτημα της διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών.

Η συνέντευξη Τύπου και οι διαδηλώσεις λαμβάνουν χώρα στο Μόναχο και το Μίτενβαλντ από τις 5.6.2015 και θα διαρκέσουν έως τη Δευτέρα 8.6.2015.

Όπως σημειώνει ο γραμματέας της Συντονιστικής Επιτροπής του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, Στέφανος Ληναίος, «το Μίτενβαλντ της Βαυαρίας είναι η έδρα της 1ης Μεραρχίας Ορεινών Καταδρομών, που διέπραξε μερικές από τις μεγαλύτερες σφαγές στα Βαλκάνια και την Ελλάδα (π.χ. Ολοκαυτώματα του Κομμένου Άρτας και της Μουσιωτίτσας Ιωαννίνων, σφαγή των Ιταλών της Κεφαλονιάς κ.τ.λ.). Κάθε χρόνο, ανήμερα της Πεντηκοστής, οι βετεράνοι της διαβόητης αυτής ορεινής μεραρχίας της Βέρμαχτ συγκεντρώνονται στο Μίτενβαλντ μαζί με ομοϊδεάτες τους σε μια συνάθροιση του αίσχους, στην οποία δυστυχώς συμμετέχουν και εκπρόσωποι των στρατιωτικών Αρχών της δημοκρατικής Γερμανίας.

Το 2003 Γερμανοί δημοκράτες και αντιφασίστες οργάνωσαν για πρώτη φορά Συνέδριο και διαδήλωση ενάντια στη συνάθροιση του αίσχους (στη συγκεκριμένη αντιφασιστική εκδήλωση το 2003 είχε παραστεί ο Αριστομένης Συγγελάκης).

Παρά τα πολλαπλά αιτήματα, και τις ερωτήσεις στην Ομοσπονδιακή Βουλή, ακόμη οι συγκεκριμένες εκδηλώσεις των βετεράνων της Βέρμαχτ δεν έχουν απαγορευτεί.

Σήμερα επιλέγεται από τη γερμανική κυβέρνηση αυτή η περιοχή για να φιλοξενήσει τις εργασίες της Συνόδου των ηγετών του G 7 κι αυτό έχει την αυτονόητη σημασία του.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους Γερμανούς δημοκράτες και αντιφασίστες και παλεύουμε από κοινού για Δικαιοσύνη και Αποζημίωση! Για να δικαιωθεί η Θυσία του ελληνικού λαού που προσέφερε τα μέγιστα στην απελευθέρωση της Ευρώπης και της ίδιας της Γερμανίας από το χιτλερικό ζυγό, αλλά και για να σταλεί ένα ισχυρό μήνυμα εναντίον του ναζισμού».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News