Ειδήσεις

Διαμαντοπούλου: Επεισόδια από "ακραίες μειοψηφίες" στα Χανιά

«Ακραίες μειοψηφίες» δημιούργησαν τα επεισόδια στην προχθεσινή εκδήλωση για την παιδεία στα Χανιά, σύμφωνα με δηλώσεις της κ. Άννας Διαμαντοπούλου, η οποία ήταν κεντρική ομιλήτρια στην εκδήλωση.

Η πρώην υπουργός Παιδείας κ. Άννα Διαμαντοπούλου, αναφερόμενη στα επεισόδια, έκανε λόγο για γεγονότα που έχουν επαναληφθεί στο παρελθόν σε διάφορες περιοχές της χώρας, από ακραίες μειοψηφίες.

«Είδαμε μια μειοψηφία η οποία δεν εκπροσωπεί, ούτε είναι ενδεικτική του τι συμβαίνει στην πλειοψηφία και στους φοιτητές, οι οποίοι θέλουν ένα πανεπιστήμιο ανοικτό, δημοκρατικό, που να πηγαίνει μπροστά κι όχι να γυρίζει πίσω στην εποχή των σπηλαίων, όπως είδαμε σήμερα. Στη Δημοκρατία δεν αντιμετωπίζουμε τη βία με βία. Οι άνθρωποι ανταλλάσσουν απόψεις, συνθέτουν απόψεις και οι πλειοψηφίες - λαμβάνοντας υπόψη τις μειοψηφίες - προχωρούν μπροστά», σημείωσε σε δηλώσεις της η κ. Διαμαντοπούλου.

Τα επεισόδια

Υπενθυμίζεται ότι σε "συναυλία" σκληρού... ροκ, με εντάσεις, επεισόδια και ένα έκρυθμο σκηνικό, μετατράπηκε η προχθεσινή εκδήλωση για την παιδεία στα Χανιά, παρουσία της Άννας Διαμαντοπούλου.

Αντί για εκδήλωση, ουσιαστικά πραγματοποιήθηκε διαδήλωση διαμαρτυρίας κατά της πρώην υπουργού και άλλων παρευρισκομένων, από ομάδα νεαρών που "εισέβαλε" στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου Χανίων. Τα επεισόδια είχαν ως αποτέλεσμα να ακυρωθεί τελικά η προγραμματισμένη εκδήλωση, με την πρώην υπουργό να κάνει από την πλευρά της λόγο για γνώριμες τακτικές ακραίων μειοψηφιών...

Η ενημερωτική εκδήλωση για την παιδεία στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων ήταν προγραμματισμένη για τις 8 το βράδυ. Την εκδήλωση είχε οργανώσει η Επιτροπή Χανίων της Πρωτοβουλίας "Παιδεία 2015", ενώ κεντρική ομιλήτρια ήταν η πρώην υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου.

Το κλίμα μύριζε μπαρούτι από νωρίς, καθώς στο προαύλιο του Πνευματικού Κέντρου είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες νεαροί που έδειξαν αμέσως τις διαθέσεις τους. Λίγο νωρίτερα οι δεκάδες νεαροί πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς και πορεία μέχρι το Πνευματικό Κέντρο. Τα συνθήματα κατά των πολιτικών που εφαρμόστηκαν στο χώρο της παιδείας έπεφταν "βροχή", με τους παρευρισκόμενους να αποδοκιμάζουν ονομαστικά την Άννα Διαμαντοπούλου και άλλα πολιτικά πρόσωπα που είχαν διατελέσει υπουργοί Παιδείας στο παρελθόν. Στο "στόχαστρο" των αποδοκιμασιών των συγκεντρωμένων νεαρών βρέθηκε και ο πρώην πρύτανης Ιωακείμ Γρυσπολάκης.

Το πρώτο σκηνικό έντασης εκτυλίχτηκε έξω από το Πνευματικό Κέντρο, με λεκτικές διαμάχες μεταξύ εκπροσώπων των διοργανωτών και των συγκεντρωμένων διαδηλωτών.

Η ένταση δεν άργησε να μεταφερθεί και μέσα στο χώρο της εκδήλωσης. Τα αίματα άναψαν τη στιγμή που το μέλος της Επιτροπής Χανίων της Πρωτοβουλίας "Παιδεία 2015" Μανώλης Γκαζής ανέβηκε στο βήμα και ανακοίνωσε ότι η εκδήλωση ματαιώνεται, κάνοντας λόγο για «φασιστικές πρακτικές». Τότε ξεκίνησε ένας νέος γύρος αντιπαραθέσεων, με φραστικές επιθέσεις και πρωτοφανείς ύβρεις.

Η "εισβολή" στην αίθουσα πήρε μαζικό χαρακτήρα, με τους νεαρούς διαδηλωτές να υψώνουν πανό, στο οποίο μάλιστα η Άννα Διαμαντοπούλου αναγραφόταν ως "persona non grata", δηλαδή ανεπιθύμητη.

Στο επίκεντρο της έντασης βρέθηκε και ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης, που διαμαρτυρήθηκε και αντέδρασε στις αποδοκιμασίες.

Λίγο μετά τις 8:30 η ένταση εκτονώθηκε, με τους διαδηλωτές να αποχωρούν. Η εκδήλωση πάντως είχε ήδη ακυρωθεί.

Μπάμπης Σαββίδης

Σχόλια