default-image

Τους "τσάκωσαν" με πλαστά έγγραφα στο αυτοκίνητο

Κρήτη
Τους "τσάκωσαν" με πλαστά έγγραφα στο αυτοκίνητο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνελήφθησαν, χθες τα ξημερώματα στα Χανιά, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας και της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων, ένας 48χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλγερίας και ένας 31χρονος αλλοδαπός υπήκοος Ιράκ, κατηγορούμενοι για κλοπή και πλαστογραφία πιστοποιητικών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας, οι αστυνομικοί εντόπισαν στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων να κινείται Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν ο 48χρονος και ο 31χρονος και θέλησαν να διενεργήσουν αστυνομικό έλεγχο.

Αντιλαμβανόμενοι οι ανωτέρω αλλοδαποί τον επικείμενο αστυνομικό έλεγχο, προσπάθησαν να διαφύγουν αυξάνοντας ταχύτητα. Κατά τη διάρκεια της διαφυγής τους, ο 31χρονος πέταξε από το παράθυρο του συνοδηγού μια τσάντα την οποία περισυνέλλεξαν οι αστυνομικοί, ενώ ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν λίγο αργότερα από αστυνομικούς των ανωτέρω υπηρεσιών. Κατά τη διάρκεια της σύλληψής τους ο 48χρονος αντιστάθηκε σθεναρά.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ως περιεχόμενα στην τσάντα:

• δύο διαβατήρια ρώσικων Αρχών

• ένα διαβατήριο Αρχών ΗΠΑ  

• δύο δελτία ταυτότητας γερμανικών Αρχών

• μια άδεια ικανότητας οδηγού και δελτίο ταυτότητας ισπανικών Αρχών

• ένα πορτοφόλι το οποίο περιείχε το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ.

Από την αστυνομική προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων προέκυψε ότι μέρος των κατασχεθέντων έχουν δηλωθεί ως κλεμμένα, ενώ για τα υπόλοιπα ερευνάται η γνησιότητά τους.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News