Ειδήσεις

Καρκινοβατεί η δημόσια υγεία στην Κρήτη (video)

Καρκινοβατεί η δημόσια υγεία στην Κρήτη, με το μοναδικό μηχάνημα του νησιού που αντιμετωπίζει τον καρκίνο της μήτρας να βρίσκεται στο ΠΑΓΝΗ εκτός λειτουργίας, εδώ και μήνες.

Μέχρι την Αθήνα αναγκάζονται να καταφεύγουν γυναίκες ασθενείς ώστε να κάνουν τη θεραπεία τους, αφού το μηχάνημα ενδοκοιλοτικής ακτινοθεραπείας στο ΠΑΓΝΗ δε λειτουργεί εδώ και μήνες. Πρόκειται για το μοναδικό στην Κρήτη για την αντιμετώπιση του καρκίνου της μήτρας, με τη δημόσια υγεία να καρκινοβατεί και τις γυναίκες καρκινοπαθείς να είναι υπό διωγμό.

Πεπαλαιωμένα μηχανήματα που παρουσιάζουν βλάβες, χαλούν εις βάρος των ασθενών και επισκευάζονται, με την ανάγκη αντικατάστασής τους με νέα να είναι πιο επιτακτική από ποτέ, όπως τονίζουν εργαζόμενοι και ασθενείς.

Την ίδια ώρα, Διοίκηση και ΔΥΠΕ κινούνται προς την κατεύθυνση της αντικατάστασης και τη διόρθωσης, με τη χρηματοδότηση να αποτελεί το μεγάλο αγκάθι.

Αύριο, πάντως, σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα επισκεφθούν την Κρήτη και στη ΔΥΠΕ, ο υπουργός υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής και αναπληρωτής υπουργός υγείας Ανδρέας Ξανθός, με όλα τα καυτά ζητήματα της υγείας να τίθενται επί τάπητος.

Φωτεινή Μαυροματάκη

Σχόλια