default-image

Γούβες: Διάβαση-"μνημείο" εγκληματικής κρατικής αδιαφορίας

Κρήτη
Γούβες: Διάβαση-"μνημείο" εγκληματικής κρατικής αδιαφορίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για εγκληματική αδιαφορία καταγγέλλουν κάθε αρμόδιο φορέα οι κάτοικοι των Γουβών Ηρακλείου, με αφορμή το τροχαίο δυστύχημα στο οποίο έχασε τη ζωή της το βράδυ της Τρίτης μια Βρετανίδα τουρίστρια, επιχειρώντας να διασχίσει το δρόμο μαζί με το σύζυγό της, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά.

Πενήντα μέτρα μακριά από το σημείο όπου εκτυλίχθηκε η τραγωδία στην παλαιά εθνική οδό Ηρακλείου-Αγίου Νικολάου υπάρχει διάβαση πεζών με φωτισμό και φανάρια, τα οποία όμως δε λειτούργησαν ποτέ καθώς, έξι χρόνια μετά, δεν έχει ακόμη ξεκαθαριστεί ποιος είναι αρμόδιος να πληρώσει τα τέλη ηλεκτροφωτισμού.

«Η διάβαση διαμορφώθηκε, τα φανάρια τοποθετήθηκαν, όπως και οι πυλώνες φωτισμού, όμως δεν άναψαν ποτέ», διαμαρτύρονται οι κάτοικοι της περιοχής, που, παίζοντας όλα αυτά τα χρόνια τη ζωή τους κορώνα-γράμματα για να διασχίσουν την παλαιά εθνική οδό, προσφέρθηκαν να πληρώσουν οι ίδιοι το ποσό που απαιτείται για τη σύνδεση των φαναριών και του φωτισμού, ωστόσο, όπως τους ενημέρωσαν, ακόμη και ο φάκελος του έργου... αγνοείται.

Η οργή και η απογοήτευσή τους όμως περισσεύει, εκεί που λείπουν οι απαντήσεις. «Τους ζητήσαμε να μας πουν τι ποσό χρειάζεται για τη ΔΕΗ προκειμένου να το καλύψουμε εμείς οι ίδιοι, μιας και κάτι τέτοιο θα εξυπηρετούσε και εμάς αλλά και όλους τους πολίτες. Παρ' όλα αυτά δεν έχει γίνει τίποτα. Η μια υπηρεσία λέει ότι έχει σταλεί ο φάκελος, η άλλη ότι δεν έχει παραλάβει τίποτα, όπως και ότι δεν υπήρχε παραλαβή του έργου από το Δήμο», τόνισε ο κάτοικος Γουβών Νίκος Πλατάκης.

«Όλοι προθυμοποιηθήκαμε να βάλει ο καθένας μας ό,τι ποσό μπορεί προκειμένου να γίνει η σύνδεση των φαναριών, αλλά άφησαν το θέμα άλυτο. Όποτε όμως ακούσουμε φρενάρισμα αυτοκινήτου στο δρόμο, η ψυχή μας τρέμει», είπε η κάτοικος της περιοχής κ. Έλλη Καλογεράκη.

«Έχουμε θρηνήσει πολύ κόσμο σε αυτό το σημείο, από μικρά παιδιά μέχρι ενήλικες Έλληνες και ξένους, και κανείς αρμόδιος δεν έχει ενδιαφερθεί να κάνει κάτι. Δίνουν την απάντηση ότι θα επιληφθούν του θέματος, αλλά ποτέ δεν το κάνουν», είπε ο κάτοικος της περιοχής Γιώργος Σφακιωτάκης.

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_rr327hax/

Τι απαντά ο Δήμος: «Δεν έχει εξεταστεί η πρότασή μας»

«Δεν τίθεται θέμα επιπλέον σημαντικού κόστους. Τυπικά δεν μπορούσε να γίνει η διαδικασία για να συμπληρωθεί το συμβόλαιο με τη ΔΕΗ και να συνδεθεί ηλεκτρικά ο κόμβος», τόνισε από την πλευρά του ο δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Μαστοράκης. Σύμφωνα μάλιστα με τον ίδιο, τόσο για το εν λόγω σημείο του δρόμου όσο και για αρκετά ακόμη του οδικού άξονα μέχρι τα Μάλια έχει κατατεθεί πρόταση αναμόρφωσης στο υπουργείο Δημοσίων Έργων, η οποία όμως δεν έχει καν εξεταστεί.

«Δυστυχώς, είναι αδύνατον στην οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Δήμος τώρα να αναπτύξει μια τέτοια δράση στο σύνολο των 35 και πλέον χιλιομέτρων του συγκεκριμένου πολύ σημαντικού για την περιοχή οδικού δικτύου», κατέληξε ο δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Μαστοράκης.

Έλλη Κοκάλη, Μαρία Αντωνογιαννάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News