Ειδήσεις

Διάλεξη του Ν. Λυγερού για τη νοητική στρατηγική

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο η διάλεξη του καθηγητή Γεωστρατηγικής Νίκου Λυγερού με θέμα "Νοητική Στρατηγική", την οποία οργάνωσε η Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων - Παράρτημα Ηρακλείου, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών του νομού και τον Σύλλογο Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών "Palso".

Η διάλεξη πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα διαλέξεων του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών "Palso", με μεγάλη συμμετοχή πολιτών οι οποίοι παρακολούθησαν με ιδιάιτερο ενδιαφέρον τη διάλεξη του κ. Λυγερού, ο οποίος ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση της ΛΕΦΕΔ Ηρακλείου, στην πρώτη ανοικτή εκδήλωση του παραρτήματος μετά τη σύστασή του τον περασμένο Μάρτιο.

Στην εκδήλωση, συμμετείχε μεταξύ άλλων και αντιπροσωπεία από τη Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού Ηρακλείου, αλλά και ο πρώην Διοικητής της ΣΕΑΠ κ. Γιώργος Ζαμπετάκης.

Η ΛΕΦΕΔ Ηρακλείου ευχαριστεί θερμά τον καθηγητή κ. Νίκο Λυγερό για την παρουσία του, τον ΣΕΑΝ και τον Σύλλογο Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών "Palso" για την πολύτιμη βοήθειά τους στην πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης.

Τι είναι η ΛΕΦΕΔ

Η ΛΕΦΕΔ είναι μια προσπάθεια συνειδητοποιημένων εφέδρων αξιωματικών και οπλιτών, Ελλήνων πολιτών που ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη και ενίσχυση των μεταξύ αυτών αναπτυχθέντων κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας σχέσεων, δεσμών και ιδεών και ιδίως η καλλιέργεια του εθελοντισμού, της φιλοπατρίας, της πειθαρχίας και του αλτρουισμού επ' ωφελεία των ενόπλων δυνάμεων και της εθνικής αμύνης της Πατρίδας.

Η Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων είναι σύλλογος αναγνωρισμένος στον οποίο τα μέλη έχουν καταθέσει τους ΑΣΜ τους.


Ειδικά στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας, η ΛΕΦΕΔ είναι γνωστό πως έχει ενεργό παρουσία σε όλη τη χώρα, οπουδήποτε κι αν απαιτηθεί, καθώς τα μέλη της συμμετέχουν ενεργά σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης μετά από ατυχήματα ή θεομηνίες. Επίσης η Λέσχη μετέχει σε εκδηλώσεις κοινωνικού χαρακτήρα, όπως αναδασώσεις, εθελοντική αιμοδοσία, συμμετοχή στις κατασβέσεις πυρκαγιών (Αριθμός Μητρώου Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας 21/2007) κ.λπ.

Σχόλια