Ειδήσεις

"Σε απόλυτο στρατηγικό εγκλωβισμό η κυβέρνηση"

Για απόλυτο στρατηγικό εγκλωβισμό της κυβέρνησης έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος από το βήμα της Βουλής, κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τη διαπραγμάτευση, επαναλαμβάνοντας ότι το mail  Χαρδούβελη είναι «παιδική εκδρομή» μπροστά στην «περιβόητη», όπως τη χαρακτήρισε, συμφωνία.

«Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε σήμερα αυτά που έλεγε προεκλογικά... ότι οπωσδήποτε θα επιτευχθεί συμφωνία διότι όλοι θα υποχωρήσουν», τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

Αντί η κυβέρνηση να μας πει αν υπάρχει σχέδιο, ζητεί να τοποθετηθεί η αντιπολίτευση, τόνισε και εκτίμησε ότι η χώρα θέλει πλέον νέο δάνειο, δηλαδή μνημόνιο τρία.

«Υπάρχει δεδηλωμένη πλειοψηφία που στηρίζει την κυβέρνηση και προς ποια κατεύθυνση;», διερωτήθηκε.

Ο κ. Βενιζέλος ζήτησε να συγκριθεί το mail Χαρδούβελη με την πρόταση την κυβέρνησης και εκτίμησε ότι το πρωτογενές πλεόνασμα μειώθηκε γιατί δεν μπορούμε να έχουμε παραπάνω.

«Δεν πρόκειται για επιτυχία, πρόκειται για αποτέλεσμα της επιδείνωσης της ελληνικής οικονομίας», συμπλήρωσε και καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι οδήγησε τη χώρα σε ύφεση, πριν καν ξεκινήσει η συζήτηση για εφαρμογή μέτρων.

Συνεχίζοντας σχολίασε δηκτικά τη διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνησης, ενώ αναφέρθηκε στη Ζάμπια, σχολιάζοντας την ομαδοποίηση των δόσεων του ΔΝΤ.

«Τώρα είναι η καλή κυρία Μέρκελ, δεν είναι πια η Madame Μέρκελ, που κλαίμε στον ώμο της. Εχθές έγινε η μεγάλη κίνηση πριν το Κούγκι. Ανάψαμε το δαυλό», είπε.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση το έχει εγκαταλείψει, ενώ σχολίασε την πρόταση προς τους θεσμούς, εκτιμώντας ότι δεν υπάρχουν αναπτυξιακές προοπτικές.

«Πότε θα βγούμε από το μνημόνιο;», διερωτήθηκε, απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό, ενώ όπως εκτίμησε, μετά την ομιλία Καμμένου, υπάρχει ευθέως ζήτημα δεδηλωμένης πλειοψηφίας.

Σχόλια