default-image

Εκπρόσωποι του Southside του Λονδίνου στο Επιμελητήριο

Οικονομία
Εκπρόσωποι του Southside του Λονδίνου στο Επιμελητήριο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την αποστολή του Επιμελητηρίου Southside του Λονδίνου υποδέχθηκε την Πέμπτη, 4 Ιουνίου το Επιμελητήριο Ηρακλείου. Την αποστολή αποτελούσαν συνολικά δέκα επιχειρηματίες από διάφορους κλάδους, όπως του τουρισμού, της εστίασης, των αγροτοδιατροφικών προϊόντων, ιατρικών ειδών, παροχής υπηρεσιών, με επικεφαλής τον Gerry Mac Donaugh, Executive Director του Επιμελητηρίου Southside.

Οι επιχειρηματίες και ο επικεφαλής του Επιμελητηρίου Southside του Λονδίνου συναντήθηκαν με τον Α' Αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, κ. Μηνά Μελισσείδη και με στελέχη του οργανισμού, και κατά τη διάρκεια της συνάντησης διερευνήθηκαν

• Η  δικτύωση των δύο Επιμελητηρίων

• Το ενδεχόμενο να υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας

• Η ανταλλαγή γνώσης και εμπειρίας κυρίως σε ό,τι αφορά τη στήριξη των επιχειρήσεων

Περαιτέρω συζητήθηκε η δυνατότητα συνεργασίας επιχειρήσεων από τις δύο περιοχές στους παραπάνω τομείς. Σχετικά με τα αγροτικά προϊόντα του Ν. Ηρακλείου και της Κρήτης γενικότερα, οι Βρετανοί άκουσαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις προτάσεις του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, προκειμένου τα ποιοτικά αυτά προϊόντα με υψηλή διατροφική αξία να αποκτήσουν μερίδιο της Βρετανικής αγοράς. Ήταν μάλιστα πρόθυμοι να συνεργαστούν για την επιτυχία αυτού του εγχειρήματος.

Επιπλέον, συζητήθηκε η δυνατότητα προβολής της Κρήτης, των προϊόντων της καθώς και της δυναμικής των τοπικών επιχειρήσεων στην επιχειρηματική κοινότητα του Λονδίνου μέσα από δράσεις του Επιμελητηρίου του Southside σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Τέλος, οι Βρετανοί ενημερώθηκαν για τις υπηρεσίες που παρέχει το Επιμελητήριο Ηρακλείου στα μέλη του, τόσο ως Υπηρεσία όσο και ως οργανισμός στήριξης των επιχειρήσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη επίσκεψη πραγματοποιήθηκε κατόπιν συστηματικών επαφών του Επιμελητηρίου Ηρακλείου με Επιμελητήρια και οργανισμούς του εξωτερικού, προκειμένου να αναπτυχθούν διεθνείς συνεργασίες με αμοιβαίο όφελος.                                                  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News