default-image

Είκοσι ομάδες που θα καλυφθούν εκ των έσω

Ποδόσφαιρο
Είκοσι ομάδες που θα καλυφθούν εκ των έσω

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αποφάσεις για τις εισηγήσεις που θα κάνει στην ΕΠΟ για την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα, αλλά και την κάλυψη των κενών που θα δημιουργηθούν από μη δήλωση συμμετοχής στο πρωτάθλημα κάποιων εκ των ομάδων που έχουν δικαίωμα συμμετοχής πήρε το διοικητικό συμβούλιο της Football League.

Σχετικά με την άνοδο, αποφασίστηκε να εισηγηθούν να μην ανεβαίνουν ομάδες που δεν έχουν εξασφαλίσει άδεια συμμετοχής στην μεγάλη κατηγορία.

Με δικλείδα την τέταρτη θέση η άνοδος θα κατοχυρωθεί στην ομάδα που έχει τερμάτισε ψηλότερα και έχει εξασφαλίσει άδεια. Σε περίπτωση που κανείς απ' τους τέσσερις πρώτους της βαθμολογίας δεν έχει άδεια, δεν θα ανέβει κανείς.

Πέρα απ' αυτό, επιβεβαιώθηκε η διεξαγωγή της Football League της επόμενης περιόδου με 20 ομάδες, όμως έμεινε στον αέρα ο τρόπος που θα καλυφθούν τυχόν κενά που θα δημιουργηθούν.

Με δεδομένο ότι ΟΦΗ και Νίκη Βόλου -και ενδεχομένως ο Εργοτέλης- δύσκολα θα δηλώσουν συμμετοχή στην δεύτερη τη τάξει κατηγορία, η Football League θα προτείνει να καλυφθούν οι θέσεις από τις ομάδες των πλέι άουτ (οι τέταρτοι των δύο ομίλων και ο ένας πέμπτος).

Αυτό βέβαια, αντιβαίνει σε όσα προβλέπει ο ΚΑΠ, ο οποίος αναφέρει τα κενά να καλύπτονται με άνοδο από χαμηλότερη κατηγορία, με αποτέλεσμα να υπάρχει εναλλακτική πρόταση συγκρότησης του πρωταθλήματος με όσες ομάδες δηλώσουν συμμετοχή, απ' τις είκοσι που τυπικά έχουν δικαίωμα συμμετοχής σ' αυτήν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News