default-image

ΠΑΣΥ: Κάλεσμα σε διαμαρτυρία στην εφορία την Τετάρτη

Κρήτη
ΠΑΣΥ: Κάλεσμα σε διαμαρτυρία στην εφορία την Τετάρτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Γραμματεία Ηρακλείου της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ) με ανακοίνωσή της απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους του νομού για συμμετοχή στην παράσταση διαμαρτυρίας στην εφορία με την ΠΑΣΕΒΕ την Τετάρτη 10 Ιουνίου στις 9 το πρωί και για το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην πλατεία Ελευθερίας την Πέμπτη 11 Ιουνίου στις 7 μ.μ.

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:

«Η Γραμματεία Ηρακλείου της ΠΑΣΥ απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους του νομού για την επιβίωση μας.

Εκατοντάδες είμαστε χρεωμένοι στην εφορία, στις τράπεζες, σε προμηθευτές και κυρίως είμαστε ανασφάλιστοι και οι ίδιοι και οι οικογένειές μας.

Το γεγονός ότι τα προβλήματα τα έχουμε οι περισσότεροι μικρομεσαίοι αγρότες σημαίνει ότι δεν οφείλονται στην ανικανότητά μας ή στο ότι δεν είμαστε εργατικοί. Τα προβλήματα έχουν συσσωρευτεί λόγω της πολύχρονης κρίσης στην οικονομία, της επέλασης των μονοπωλίων, της αντιαγροτικής πολιτικής των ΚΑΠ και από τις πολιτικές επιλογές που συνέλαβαν να ζούμε αυτή την κατάσταση.

Όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις οδήγησαν τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους στην καταστροφή. Η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει στον ίδιο αντιλαϊκό δρόμο. Η κυβέρνηση διατηρεί το φοροληστρικό νόμο της προηγούμενης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στο πλαίσιο των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών και των δεσμεύσεων από τα μνημόνια. Η νέα συμφωνία που ετοιμάζεται θα φέρει νέα επώδυνα μέτρα σε βάρος του λαού, θα επιφέρει μεγάλο πλήγμα στο ήδη πενιχρό εισόδημά μας. Φαίνεται από τις προτάσεις της συγκυβέρνησης στην τρόικα ότι ακολουθείται η ίδια φορομπηχτική πολιτική για τους μικρούς και μεσαίους την ίδια ώρα που οι φορολογικοί νόμοι της προηγούμενης κυβέρνησης ισχύουν στο ακέραιο. Έτσι καλούμαστε αυτό τον καιρό να υποβάλλουμε δηλώσεις που με την εκκαθάριση θα πληρώσουμε φόρο 13% από το 1ο ευρώ λογιστικού ή τεκμαρτού εισοδήματος καθώς και προκαταβολή φόρου για το 2015 17%. Αυτή η φοροληστεία θα ενταθεί με τα τεκμήρια διαβίωσης και τη φορολόγηση των ενισχύσεων από 12.000 ευρώ και πάνω.

Η κυβέρνηση όμως δε σταματάει εκεί. Ανοιχτά διατυμπανίζει τη στήριξή της στην ΚΑΠ που μας ξεκληρίζει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η ημερίδα που διοργανώθηκε στο Ηράκλειο στις 5/6/2015 για την προώθηση της ΚΑΠ ως "εργαλείο ανάπτυξης της ελληνικής γεωργίας" στην οποία συμμετείχε ο γ.γ. του υπουργείου.

Και όλα αυτά όταν αγρότες παραμένουν απλήρωτοι για την παραγωγή τους από βιομηχανίες εμπόρους, συνεταιρισμούς και Ενώσεις, από τις βιολογικές καλλιέργειες, την επιστροφή του φόρου καυσίμων, αλλά και το ΦΠΑ. Το κόστος παραγωγής αυξάνει και οι τιμές των προϊόντων παραμένουν χαμηλές ως εξευτελιστικές. Ιδιαίτερα οξυμμένο παραμένει το Ασφαλιστικό, αφού 250.000 περίπου αγρότες πανελλαδικά δεν μπορούν να κάνουν ούτε ρύθμιση χρεών προς τον ΟΓΑ παραμένοντας ανασφάλιστοι, αλλά ούτε και να πάρουν αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ για τις ζημιές του 2011 από τον περονόσπορο!!

Σε αυτό το αρνητικό τοπίο που διαμορφώνεται, η ΠΑΣΥ καλεί τη μικρομεσαία αγροτιά σε αντίσταση για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων της. Στηρίζουμε το πλαίσιο αιτημάτων που έχουν αποφασίσει οι Αγροτικοί Σύλλογοι, οι Επιτροπές Αγώνα. Καλούμε τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους να συσπειρωθούν με αυτά τα αιτήματα και οργανωμένα να αποφασίσουν για τα παραπέρα βήματα των διεκδικήσεων. Να συνειδητοποιήσουν ότι χρειάζεται συνολικότερη σύγκρουση και ρήξη με την ΚΑΠ και την πολιτική των κυβερνήσεων που την υλοποιούν ώστε να ανοίξει ο δρόμος για ανάπτυξη των τεράστιων παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας μας προς όφελος του λαού.

Εκτός της κυβερνητικής πολιτικής την ίδια περίοδο αντιμετωπίζουμε αυτούς που βάλανε και βάζουν πλάτη να περάσει η πολιτική ΕΕ και κυβέρνησης. Αυτός είναι ο ρόλος του αυτοδιοριζόμενου -ερήμην των αγροτών- "Πανελλαδικού Συντονιστικού Αγροτών" στο οποίο συμμετέχει και η ηγεσία της ΟΑΣΝΗ, που εκπροσωπεί τους μεγαλοαγρότες, καλλιεργεί τη διάσπαση και τον αποπροσανατολισμό για τις αιτίες των προβλημάτων μας. Αυτοί που χρόνια εξωραΐζουν την ΚΑΠ και τα αιτήματά τους κινούνται στο πλαίσιο αυτών των πολιτικών που ζούμε στο πετσί μας. Είναι αυτοί που τώρα δραστηριοποιούνται μέσα από συνεταιρισμούς αφού πρώτα διέλυσαν με τις πολιτικές και πρακτικές τους τις ΕΑΣ σε βάρος των αγροτών-μελών τους. Είναι οι χθεσινοί υβριστές των αγώνων μας, πρώην και νυν κυβερνητικοί συνδικαλιστές των ΠΑΣΕΓΕΣ - ΓΕΣΑΣΕ - ΣΥΔΑΣΕ που χρηματοδοτούνταν αδρά για να στρέφονται ενάντια στο πραγματικό αγροτικό κίνημα των Μπλόκων και των αγώνων. Είναι αυτοί που έφευγαν από τα μπλόκα στη μέση των αγώνων για να τους υπονομεύσουν και έτσι έδιναν χέρι βοήθειας στην εκάστοτε κυβέρνηση. Ήταν και είναι αντίπαλοι του αγώνα μας.

Ο δικός μας αγώνας είναι αγώνας επιβίωσης της συντριπτικής πλειοψηφίας των αγροτών και κτηνοτρόφων που μοχθούν σκληρά να τα βγάλουν πέρα, όμως η πολιτική που εφαρμόζεται τους σπρώχνει στη φτώχεια και το ξεκλήρισμα. Συναντιέται με τον αγώνα των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων στις πόλεις, τις γυναίκες και τους νέους των λαϊκών οικογενειών, όλων αυτών δηλαδή που πληρώνουμε τη "λυπητερή" της καπιταλιστικής κρίσης για να κερδοσκοπούν σε βάρος μας τραπεζίτες, μεγαλέμποροι, βιομήχανοι και εφοπλιστές. Συντονίζουμε την κοινή δράση με τα άλλα λαϊκά στρώματα ώστε ο αγώνας μας να γίνει πιο δυνατός, οι διεκδικήσεις μας πιο αποτελεσματικές.

Καλούμε τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους να συντονίζουμε την πάλη μας ενάντια στη φοροληστεία με τους μικρούς εμπόρους και βιοτέχνες την Τετάρτη 10 Ιούνη με παράσταση διαμαρτυρίας στην Εφορία στις 9 π.μ. και να συμμετάσχουν αγωνιστικά και μαζικά στα συλλαλητήρια που διοργανώνει το ΠΑΜΕ στις 11 Ιούνη στις 7 μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας.  

• Για φέτος, με τροποποίηση του νόμου, να καθοριστεί έκπτωση φόρου μέχρι 2.500 ευρώ από το συνολικό ποσό του φόρου που αναλογεί στον κάθε αγροτοκτηνοτρόφο.

• Οικογενειακό αφορολόγητο όριο στα 30.000 ευρώ προσαυξημένο με 5.000 ευρώ για κάθε παιδί (ενιαίο για έσοδα και επιδοτήσεις) καθώς και την κατάργηση των βιβλίων για τους αγρότες που έχουν τζίρο έως 40.000 ευρώ.

• Κατάργηση της φορολόγησης με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης.

• Να μην ισχύσει η προκαταβολή 17% επί του φόρου.

• Να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα αγροεφόδια και τα κάθε είδους χαράτσια όπως ο ΕΝΦΙΑ.

• Άμεση αποζημίωση των καταστροφών του προηγούμενου διαστήματος από τις ακραίες καιρικές συνθήκες στο ύψος της ζημιάς. Κανένας αποκλεισμός από τις αποζημιώσεις.

• Άμεση επαναφορά του κονδυλίου για την δακοκτονία τουλάχιστον στα επίπεδα του 2009».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News