Ειδήσεις

"Δε συνυπογράφω διάλυση του ΠΑΣΟΚ", λέει ο Α. Τσιλογιάννης

Την πρόθεσή του να μη συμμετάσχει στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, διότι δεν επιθυμεί να συνυπογράψει «τη διάλυση του ιστορικού ΠΑΣΟΚ», εκφράζει με ανοιχτή επιστολή του το μέλος της ΝΕ Ηρακλείου Ανδρέας Τσιλογιάννης.

Το κείμενο της επιστολής του κ. Τσιλογιάννη έχει ως εξής:

«Ξεκινάει σήμερα το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.

Επέλεξα σε αυτό το συνέδριο να μη συμμετάσχω συνυπογράφοντας ή την αυτοδιάλυσή του, όπως κάποιοι σύντροφοι επιθυμούν, ή ακόμα συμμετέχοντας μ` αυτόν τον τρόπο στην απαξίωση του Κινήματος, που ο Ανδρέας Γ. Παπανδρέου ίδρυσε.

Τον Ιανουάριο του 2015, όταν και με δήλωσή μου εξήγησα τους λόγους κατά τους οποίους δεν έφυγα από το ΠΑΣΟΚ, πηγαίνοντας σε άλλους χώρους, τόνισα την ανάγκη για δημιουργία συνθηκών ώστε η παράταξη να παραμείνει ενωμένη.

Δυστυχώς, αυτό το διάστημα, στοιχεία προσωπικών εγωισμών δεν εξαλείφθηκαν με αποτέλεσμα ο χώρος του δημοκρατικού σοσιαλισμού να είναι διασπασμένος και πολυκερματισμένος.

Προσωπικά, ακόμα και αν δεν γίνει, στην κρίσιμη αυτή ώρα της διαπραγμάτευσης για το αύριο του τόπου θα συνεχίζω να πιστεύω πως απαιτείται και χρειάζεται στην κοινωνία μας ένα δυνατό ενιαίο ΠΑΣΟΚ.

Από τις θέσεις αυτές δεν ξεφεύγω, αλλά ούτε θα γίνω συνένοχος συναποφασίζοντας έστω και συμμετέχοντας στην όποια συζήτηση αυτοδιάλυσης του πάλαι ποτέ ιστορικού ΠΑΣΟΚ.

Θα συμμετάσχω κανονικά και στις διαδικασίες ανάδειξης του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ, στηρίζοντας τη Φώφη Γεννηματά σε ανοιχτές, από τη βάση, καθαρές διαδικασίες όπως άλλωστε και ο ίδιος ο νυν πρόεδρος τόνισε.

Σε περίπτωση οποιασδήποτε άλλης εκδοχής που τυχόν προκύψει μέσα από το συνέδριο στο θέμα επί της διαδικασίας ανάδειξης του νέου προέδρου δε θα με βρει συμμέτοχο και αν το συνέδριο αποφασίσει την εκλογή του προέδρου από το συνέδριο και όχι από τη βάση τότε αδυνατώ να συμμετάσχω στο έτσι και αλλιώς μικρό αλλά και φοβικό και πλέον συντεχνιακό ΠΑΣΟΚ.

Θεωρώ πως η υποψηφιότητα της Φώφης Γεννηματά είναι η μοναδική η οποία σε αυτή τη φάση μπορεί να δημιουργήσει συνθήκες απαγκίστρωσης του ΠΑΣΟΚ, τόσο από τις δεξιές (αναγκαστικές) ακολουθούμενες γραμμές, όσο και τη δημιουργία αυτών των συνθηκών επανένωσης του χώρου μακριά από τραυματικά σύνδρομα και επιστροφής του αγνού κόσμου του Κινήματος και όχι όσων έπαιξαν και το εκμεταλλεύτηκαν επιλέγοντας προσωπικές διαδρομές πολιτικής επιβίωσης.

Ώρα ευθύνης για τον τόπο.

Ώρα ευθύνης για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ μακριά από μικροπολιτικά συμφέροντα και συσχετισμούς.

Καλό μας αγώνα

Τσιλογιάννης Ανδρέας, μέλος Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου, τέως μέλος Τομέα Περιφερειακής Οργάνωσης ΕΣ ΠΑΣΟΚ».

Σχόλια