Ειδήσεις

Ποια θα πρέπει να είναι η δασική στρατηγική της Ε.Ε.

Με αφορμή τη σημερινή "Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος" ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και επικεφαλής του πολιτικού κινήματος "Αντιμνημονιακοί Πολίτες", καθηγητής Νότης Μαριάς επαναφέρει την παρέμβασή του για τη δασική στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης την οποία έκανε στις 28/4/2015, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Όπως επισήμανε ο Έλληνας ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, «η δασική στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να επικεντρωθεί στη βιώσιμη διαχείριση των δασών με κύριο στόχο την προστασία του περιβάλλοντος ιδίως σε μια κρίσιμη φάση που χαρακτηρίζεται από την κλιματική αλλαγή. Στο πλαίσιο αυτό πρέπει να μειωθούν οι κίνδυνοι δασικών πυρκαγιών, ιδίως μάλιστα ενόψει της έλευσης της θερινής περιόδου. Για το λόγο αυτό η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να στηρίξει χρηματοδοτικά την Ελλάδα και τα υπόλοιπα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών».

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Τα δάση και η δασοκομία διασφαλίζουν όχι μόνο καλή ποιότητα ζωής αλλά συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη, στη δημιουργία θέσεων εργασίας και προστιθέμενης αξίας».

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε λέγοντας ότι η οικονομική εκμετάλλευση των δασών προκειμένου να γίνεται πραγματικά με βάση την αειφορία πρέπει να διασφαλίζεται με τέτοιο τρόπο ούτως ώστε να έχουμε μακροχρόνιο σχεδιασμό που να στηρίζεται στην ενίσχυση της αρχής της βιωσιμότητας και των τεχνολογιών και στην τήρηση των ορίων του βιώσιμου ανεφοδιασμού.

Δείτε το βίντεο με την ομιλία του Νότη Μαριά:

Σχόλια