default-image

Σαββατοκύριακο 6-7 Ιουνίου: Διήμερο πολιτισμού από τη Βικελαία

Κρήτη
Σαββατοκύριακο 6-7 Ιουνίου: Διήμερο πολιτισμού από τη Βικελαία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δύο μέρες γεμάτες πολιτισμό, βιβλία, έκθεση χαρακτικής και πολλή μουσική έχει προγραμματίσει το σαββατοκύριακο για τους Ηρακλειώτες η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου και στο αίθριο της "Ανδρόγεω".

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

* Το Σάββατο 6 Ιουνίου στις 10 το πρωί, στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, θα ανοίξει τις πύλες της η έκθεση χαρακτικών "Πολλαπλά" από τη συλλογή του Δήμου Ηρακλείου. Περιλαμβάνονται έργα των σημαντικότερων Ελλήνων χαρακτών, Βελησσαρίδη, Βλάσση, Γαλάνη, Γράββαλου, Γραμματόπουλου, Δρούγκα, Κομιανού, Κριτσωτάκη, Μαύρου, Μοντεσάντου, Μοσχίδη, Περιβόλα, Σικελιώτη, Σπεράντζα, Τάσσου κ.ά.

Η επιλογή των έργων έγινε από την Ντενίζ-Χλόη Αλεβίζου, ιστορικό τέχνης. Την επιμέλεια είχαν η Ντενίζ-Χλόη Αλεβίζου και ο ζωγράφος Τάκης Περάκης. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 18 Ιουνίου και θα λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ, ενώ τα σαββατοκύριακα από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

* Το Σάββατο 6 Ιουνίου στις 10 το πρωί, στο αίθριο της "Ανδρόγεω", θα ξεκινήσει τη λειτουργία του μπαζάρ βιβλίου από τις εκδόσεις της Βικελαίας. Στο μπαζάρ θα διατεθούν τίτλοι με έκπτωση 50% επί των πωλήσεών τους. Το παζάρι θα λειτουργήσει και τις δύο μέρες των εκδηλώσεων από τις 10 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα.

* Το Σάββατο 6 Ιουνίου, στις 12 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση μουσικών οργάνων και μικρή συναυλία εκπαιδευτικού χαρακτήρα από τη Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου.

* Την Κυριακή 7 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα, στον αίθριο χώρο της "Ανδρόγεω", η Βικελαία θα παρουσιάσει τις τελευταίες εκδόσεις της "Ιεροδικείο Ηρακλείου, Δεύτερος Κώδικας" της Ελισάβετ Ζαχαριάδου, και "Λέξεις τουρκικής προέλευσης στο κρητικό ιδίωμα" του Βασίλη Ορφανού.

Ομιλητές θα είναι οι Θεοχάρης Δετοράκης, ομότιμος καθηγητής Παν/μίου Κρήτης, Ελισάβετ Ζαχαριάδου, ομότιμη καθηγήτρια Παν/μίου Κρήτης, Μαρίνος Σαρηγιάννης, ιστορικός, ερευνητής του ΙΜΣ, και Κική Τζωρτζακάκη, συγγραφέας, εκπαιδευτικός. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικά το σχήμα του Ross Daly με θέμα "Ελλάδα-Τουρκία: Μουσικές ανταλλαγές".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News