default-image

Πολύτεκνοι: "Οδεύουμε προς εξαφάνιση"

Κρήτη
Πολύτεκνοι: "Οδεύουμε προς εξαφάνιση"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια άποψη και θέση διαφορετική σε σχέση με την κυβερνητική περί ανθρωπιστικής κρίσης, τονίζοντας ότι στην Ελλάδα το δημογραφικό είναι το πρώτο πρόβλημα για την επίλυση οποιουδήποτε άλλου προβλήματος, εκφράζει στη "Νέα Κρήτη" ο νέος πρώτος αντιπρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Ν. Ηρακλείου Γιώργος Φασουλάκης.

Μάλιστα, καταγγέλλει ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις εδώ και αρκετά χρόνια καταστρατηγούν το ίδιο το Σύνταγμα του κράτους, που προτάσσει τα συμφέροντα των πολύτεκνων οικογενειών έναντι των συμφερόντων των άλλων Ελλήνων, ακριβώς επειδή αντιμετωπίζει το δημογραφικό ως κυρίαρχο εθνικό ζήτημα της ύπαρξης του ελληνικού κράτους!

Όταν πρόσφατα έθεσε την άποψή του αυτή σε συζήτηση με Ηρακλειώτη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, εκείνος διαφώνησε μαζί του ως προς το θέμα της άμεσης προτεραιότητας, τονίζοντας πως η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αντιμετωπίσει πρώτα και κύρια την ανθρωπιστική κρίση.

«Εθνική ανάγκη»

«Η επιδεινούμενη υπογεννητικότητα στη χώρα μας έχει ξεπεράσει κάθε όριο και οδεύει σταθερά στην εξαφάνιση της χώρας μας», τονίζει χαρακτηριστικά ο πρώτος αντιπρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Ν. Ηρακλείου και μέλος της διοίκησης του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Γιώργος Φασουλάκης. «Θα σας πω μόνο ότι από 1/1/2015 έως 24/4/2015 - σε λιγότερο δηλαδή από τέσσερις μήνες - οι θάνατοι ανήλθαν σε 43.060 και οι γεννήσεις σε 27.209. Δηλαδή είχαμε υπεροχή των θανάτων κατά 15.851 άτομα. Τέτοια δημογραφική καθίζηση δεν έχει ξανασυμβεί»!

Ο κ. Γιώργος Φασουλάκης, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Ηρακλείου

Στο σημείο αυτό, ο κ. Φασουλάκης αναφέρεται στο "φαινόμενο του καταρράκτη", λέγοντας: «Η χώρα μας περνάει το "φαινόμενο του καταρράκτη". Είναι ένα φαινόμενο το οποίο αναλόγως το βάρος που έχει ένα αντικείμενο και όσο πλησιάζει στον καταρράκτη, δεν μπορεί να γυρίσει πίσω. Θα το πάρει δηλαδή ο κατήφορος. Αυτή τη στιγμή λοιπόν η χώρα μας περνάει το "φαινόμενο του καταρράκτη"».

Εκφράζοντας τις προσωπικές του θέσεις και απόψεις προς την εφημερίδα μας, ο Γιώργος Φασουλάκης δηλώνει κατηγορηματικά ότι «η μόνη τάξη που αντιστέκεται σθεναρά στο πρόβλημα της υπογεννητικότητας είναι αυτή των πολύτεκνων οικογενειών. Και γι' αυτό ο συνταγματικός νομοθέτης, αναγνωρίζοντας τη συμβολή των πολύτεκνων οικογενειών στην άμβλυνση του δημογραφικού προβλήματος, παρέχει άμεση προστασία στις οικογένειες αυτές. Αφού στην παράγραφο 2 του άρθρου 21 του Συντάγματος αναφέρει ότι "οι πολύτεκνες οικογένειες έχουν δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το κράτος". Και με βάση την παράγραφο 5 του άρθρου 21, υποχρεώνεται το κράτος να ασκεί και να εφαρμόζει δημογραφική πολιτική. Αφού προβλέπεται ρητά: "Ο σχεδιασμός και η εφαρμογή δημογραφικής πολιτικής, καθώς και η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων αποτελεί υποχρέωση του κράτους"».

Υπάρχουν αποφάσεις

Ο κ. Φασουλάκης τονίζει εξάλλου ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας και τα διοικητικά δικαστήρια της χώρας έχουν αποφασίσει μέχρι σήμερα ότι «η εξυπηρέτηση του ατομικού συμφέροντος των πολυτέκνων αποτελεί εξυπηρέτηση του γενικότερου δημόσιου συμφέροντος, προ του οποίου και αυτή η αρχή της ισότητας των Ελλήνων απέναντι στο νόμο υποχωρεί». «Δηλαδή, κατά το νόμο, ο πολύτεκνος δεν είναι ίσος με έναν άλλο πολίτη. Γιατί είναι τόσο μεγάλο το δημογραφικό πρόβλημα, που ακόμα και η ισότητα δεν ισχύει, ακριβώς επειδή πρέπει να λύσουμε αυτό το πρόβλημα για να επιβιώσει και να αναπτυχθεί η χώρα», λέει χαρακτηριστικά ο Γιώργος Φασουλάκης.

Κι όμως, εδώ και πολλά χρόνια έχουν μείνει ανοικτά πολλά σοβαρά προβλήματα σε βάρος των πολυτέκνων, όπως αυτό της μη καταβολής της ισόβιας σύνταξης στην πολύτεκνη μητέρα. Και ταυτόχρονα, οποιαδήποτε βοήθεια θα έπρεπε να δίνεται στους πολύτεκνους σαν βοήθεια προς το θεσμό της πολύτεκνης οικογένειας, την παρέχουν μόνο σαν επίδομα φτώχιας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για αποκλεισμούς πραγματικών δικαιούχων βάσει των εισοδηματικών κριτηρίων που τίθενται.

«Στην πράξη, μας έχουν βάλει όλους σε ένα τσουβάλι. Και σε συνομιλία που είχα με Ηρακλειώτη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, εκείνος μου έφερε ως πρώτο πρόβλημα της Ελλάδας αυτό της ανθρωπιστικής κρίσης, ενώ εγώ επέμεινα και επιμένω ότι το δημογραφικό είναι το πρώτο πρόβλημα».

Στα όρια της φτώχιας πολλές οικογένειες… «Πάρτε μέτρα στήριξης»

Καταλήγοντας, ο κ. Φασουλάκης καλεί την κυβέρνηση να προβεί σε άμεσα μέτρα στήριξης των πολύτεκνων οικογενειών. Μάλιστα, τονίζει ότι δεν υπάρχει καμία αντίρρηση για τη στήριξη των μεταναστών, αλλά επισημαίνει ότι την ίδια ώρα είναι λάθος να μην υπάρχει και η στήριξη στις πολύτεκνες οικογένειες της χώρας και να αντιμετωπίζονται σαν απλά ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, μέσα στις υπόλοιπες ομάδες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα.

Στο μεταξύ, ο Σύλλογος Πολυτέκνων Ν. Ηρακλείου έχει 9.000 μέλη, ένα μεγάλο μέρος των οποίων αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης, ζώντας κάτω από τα όρια της φτώχιας, αφού ως γνωστόν τα περισσότερα παιδιά στην Ελλάδα τα κάνουν οι φτωχότεροι άνθρωποι.

Χριστόφορος Παπαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News