Ειδήσεις

Βιοπαλαιστής βρήκε και παρέδωσε 7.500 ευρώ

Βρέθηκαν στο δρόμο του συνολικά 7,5 χιλιάδες ευρώ. Κι όμως, σε καμία περίπτωση ο κ. Αντώνης Ντουντουλάκης δε σκέφτηκε να τα κρατήσει. Δίχως δεύτερη σκέψη τα παρέδωσε στην Αστυνομία κι αυτή με τη σειρά της στον κάτοχό τους. Η περίπτωση του Χανιώτη βιοπαλαιστή δείχνει με τον πιο περίτρανο τρόπο πως υπάρχουν ακόμη και στις μέρες μας άνθρωποι με φιλότιμο και πάνω απ' όλα τιμιότητα.  

Ο εργαζόμενος ως οδηγός έτυχε προχθές να διέρχεται πίσω από ένα μηχανάκι. Κινούνταν στο επαρχιακό δίκτυο Χανίων-Ρεθύμνου. Ξαφνικά στο ύψος του Καλαμακίου κι ενώ και τα δύο οχήματα βρίσκονταν εν κινήσει πέφτει στο δρόμο η μπαγκαζιέρα από το μηχανάκι. Ο μοτοσυκλετιστής συνέχισε την πορεία του, δίχως να καταλάβει την απώλεια που υπέστη. Ο κ. Ντουντουλάκης σταμάτησε το όχημά του για να βάλει στην άκρη του δρόμου την μπαγκαζιέρα, ώστε να μην υπάρξει ατύχημα και φυσικά να τη βρει ο οδηγός της ακέραια με το που θα την έψαχνε. Τη στιγμή που επιχειρούσε να τη σηκώσει, η μπαγκαζιέρα άνοιξε και μέσα από αυτήν ξεχύθηκαν χαρτονομίσματα που άγγιζαν τις 7,5 χιλιάδες ευρώ.

Επρόκειτο για... λαχείο. Κι όμως, όπως ανέφερε ο κ. Ντουντουλάκης, δεν το δέχτηκε. «Ό,τι δε μου ανήκει δεν το παίρνω. Είναι αρχή μου. Δε δέχτηκα με τίποτα να πάρω χρήματα. Είναι αρχή της οικογένειάς μας και αυτό περνάω και στα παιδιά... Ό,τι μου έμαθε ο πατέρας μου», είπε χαρακτηριστικά και στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων, στην οποία παρέδωσε την μπαγκαζιέρα με το περιεχόμενό της.

Αλλά και στον ιδιοκτήτη της, όταν βρέθηκε και του παραδόθηκε το ποσό, παρά το γεγονός πως ο άνθρωπος που τα έχασε, και ο οποίος διατηρεί επιχείρηση, προσφέρθηκε να του δώσει το ανάλογο ποσό για εύρετρα, που ως γνωστόν είναι το 10%.

Ιωάννα Βλαχάκη

Σχόλια